Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
ANBO onthutst over ontslagen bij Vérian
Categories: Sociaal

 

anbo

 

Geachte redactie,

Zie onderstaande reactie van seniorenorganisatie ANBO n.a.v. het bericht dat thuiszorgorganisatie Vérian 537 medewerkers ontslaat. Wij hopen dat u kans ziet deze reactie mee te nemen in uw berichtgeving hierover.

Met vriendelijke groet,

Joeri Veen, ANBO

22 januari 2016

“Gemeenten knijpen uurprijzen thuiszorg af!”

“Wéér een thuiszorgorganisatie in ernstige problemen,” verzucht Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO in reactie op het bericht dat Vérian 537 medewerkers ontslaat. Na de problemen bij TSN Thuiszorg BV heeft ANBO samen met andere organisaties –waaronder Vérian zelf- al aangekaart dat gemeenten te vaak onder de kostprijs duiken.

 

Race to the bottom

Den Haan: “Veel gemeenten gaan steevast voor de laagste prijs. Dat wekt in de hand dat organisaties die niet met vaste mensen werken, maar met tijdelijke contracten –vaak draaideurconstructies-, zeer lage tarieven kunnen bieden. In deze ‘race to the bottom’ zijn organisaties gedwongen langs het randje te gaan. Aanbieders die wel met vaste contracten werken worden uit de markt gedrukt door het inkoopbeleid van gemeenten. Het is dringend tijd voor een minimumtarief, zodat bedrijven fatsoenlijke tarieven en vaste arbeidscontracten kunnen behouden.”

 

Al 115 jaar ervaren en eigentijds. ANBO is de meest invloedrijke seniorenorganisatie van Nederland. Landelijk, regionaal en lokaal beïnvloedt ANBO de beleids- en opinievorming rond senioren. Op individueel niveau kan ieder lid bij ons terecht voor persoonlijk advies, ondersteuning en heel veel voordeel en korting.
Joeri Veen
Persvoorlichter/Woordvoerder
+31 (0)348 46 66 02
06-13342127
Twitter
ANBO
Houttuinlaan 3
3447 GM Woerden
www.anbo.nl

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply