Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De bokkensprongen van wethouder Irene ten Seldam

 

??????????????????????????????????????????????????????????

Vraag een centrumondernemer wat er beter moet in Almelo en het antwoord is altijd: parkeren. Het college belooft al lang dat er wat zal verbeteren maar ondertussen lijkt er steeds minder te gebeuren. En dat is al jaren zo (NIEUW PARKEERBELEIDSPLAN ALMELO). Er is nog niet zo lang geleden een wethouder om mindere redenen weggestuurd. De PVA wil nu eindelijk wel eens zien wat er de komende tijd in Almelo staat te gebeuren.

Onlangs heeft de PVA een onderzoek gedaan onder 35 ondernemers binnenstad en hun een vragenlijst voorgelegd omtrent het parkeren. De uitkomst van de enquête is overhandigd aan de wethouder Irene ten Seldam.

Winkeliers willen de parkeertarieven afschaffen om zo meer publiek te trekken. Het onderzoeks- en adviesbureau Strabo, dat onderzoek doet naar winkelcentra publiceerde het volgende. Het bureau zag in vijf grote centra het aantal bezoekers en de bestedingen met twintig tot dertig procent teruglopen na het invoeren van betaald parkeren. En juist autoklanten zorgen voor een goede omzet, stelden de auteurs vorig jaar in een artikel in het vakblad Shopping Centre News.

Naast de economische argumenten zijn er ook de meer principiële standpunten. Betaald parkeren bestaat niet, is er daar één van. Nu al wordt parkeren zwaar gesubsidieerd omdat de kosten van parkeerplaatsen en toezichthouders veel hoger zijn dan de opbrengsten.

De verantwoordelijke wethouder zegt daarentegen dat vrij parkeren de gemeente juist meer geld gaat kosten. Niet de parkeertarieven maar webshops nekken de winkelier, is het verweer.

De argumentatie van de wethouder deugt dus niet, zij weerspreekt zichzelf en probeert “oplossingen” aan te dragen voor problemen die zijzelf in eerste instantie heeft veroorzaakt door niet goed te luisteren. Een belangrijke eigenschap van een wethouder moet het vermogen zijn om door het stof te gaan.

Een slechte wethouder houdt vast aan zijn/haar subjectieve gelijk en probeert steeds maar weer recht te praten wat krom is. Iedere wethouder heeft zijn eigen zwakke kanten, en het is van belang om deze zwakheden te onderkennen en te corrigeren of compenseren als dat nodig is. Wie hiertoe niet in staat is, komt in de problemen.

Het ontbreekt bij de wethouder aan kritische zelfreflectie om naar haar eigen aandeel in de problemen te kijken.

 

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “De bokkensprongen van wethouder Irene ten Seldam”

 1. bert [maathuis] schreef:

  Mevrouw Ten Seldan (CDA) wenst, neen wíl, geen kritiek horen. Zoveel heb ik wel kunnen concluderen aan de hand van haar gedrag.
  En zij is niet de enige politicus die een dergelijke levenshouding er op na houdt.
  Gaan er dingen in de [Almelose] samenleving mis, en spreek je daar je gevoelens/emoties over uit, dan sluiten politici blijkbaar graag de deur.
  Het komt bij mij als onvolwassen en onkundig over.

  Wat móet je nu met dergelijke politici, die netjes meegaan in het vigerende systeem en daarmee vele(!) burgers buitensluiten, niet willen horen?
  Het heeft er alle schijn van dat je dan toch bij de lokale partij[en] moet zijn, om als burger serieus genomen te worden.

 2. Hans schreef:

  De politiek is er voor de burgers en niet anders om. Dat geldt ook voor de ambtenaren die dit in goede banen moeten leiden, zoals bijvoorbeeld een wethouder.Deze is in dienst van de gemeenschap. Helaas zijn er ambtenaren die graag bepalen wat goed voor ons is, zonder te luisteren. Er zijn legio voorbeelden dat dit giga verkeerd gaat omdat het belang voor de inwoners van de gemeente ondergeschikt wordt gemaakt aan partij-politiek en volstrekte onkunde.
  Het zijn de sterken die hun gezond verstand gebruiken. De overigen, zonder visie, laten het voor wat het is en dekken zich alleen maar in..
  “Normaal” wordt bepaald door mensen die minder slim zijn dan jezelf.
  Vrij parkeren kost meer dan handhaving/toezicht bij betaald parkeren? Zou graag die onderbouwing eens willen zien).
  Ben het eens met Bert: stem op de luis in de pels om het verschil te maken.

Leave a Reply