Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De realiteit van de dag

 

eenzaam

 

Ooit was de zorg voor de hulpbehoevende medemens een verantwoordelijkheid voor ons allemaal. Maar het systeem heeft zich de laatste jaren gewijzigd.

De gevolgen van de bezuinigingen op de zorg beginnen zichtbaar te worden: steeds meer ouderen vereenzamen of eten en drinken slecht. Huisartsen en verpleegkundigen zien dat bejaarden te weinig professionele zorg aan huis en ook te weinig mantelzorg krijgen.

Nu de thuishulp en aanverwante zorg naar de gemeentes gaat, zie je dat de eigen bijdragen draconisch worden verhoogd, of indicaties simpelweg worden stopgezet. Er worden zelfs indicaties geweigerd omdat bejaarden bijvoorbeeld een potje hebben gespaard voor hun eigen uitvaart: ‘maak dat eerst maar op’.

We hebben het fatsoen niet meer om fatsoenlijke zorg te regelen voor ouderen en kwetsbaren. Maar ondertussen wel miljarden in de Griekse put gooien, EU naheffingen betalen en banken overeind houden met belastinggeld. Er zijn revoluties om minder begonnen.

In aanvulling op bovenstaande: De kosten van de asielindustrie, waar dagelijks de kranten vol mee staan vallen in het niet in vergelijking met de ouderenzorg. Is dit wat Nederlanders willen, meer import en geen geld voor de ouderen en minder bedeelden?

Vandaag werd ik geraakt door een ingezonden stuk in de krant van een voor mij volledige vreemde.

Met een ingezonden brief of artikel kun je bij een actie je persoonlijk commentaar geven. Het probleem is dat van de vele (ook door ons) ingezonden stukken er maar erg weinig worden geplaatst.

 

Harry de Olde

 

een

 

TCTUBANTIA 05-01-2016

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply