Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Een gemiddeld pakket van de Voedselbank

 

?????????????????????????????????????????????????????????

Voedselbank Almelo

 

Een gemiddeld voedselpakket  voor een week. Bedenk hierbij dat uitsluitend mensen voor een pakket in aanmerking komen die niet meer dan enkele euro´s per dag te besteden hebben.

Volgens de laatste cijfers per eind 2015 kwamen 85.000 medelanders voor een voedselpakket in aanmerking. Dit aantal neemt nog iedere maand toe.

 

Voedselpakket

9 dubbelverpakkingen Mona griesmeelpudding
10 rode uien
5 pakken kant en klare pannenkoeken
4 potten pindasaus
1 doosje suikerpinda’s
3 pakken koek
1 blik champignonsoep
1 blik unox kipragout
1 dubbelverpakking Olvarit fruithapje (babyvoeding)
1 bambix ‘dromerig avondhapje’. (babyhapje )
1 pakje kip madras
1 zakje kruidnoten
1 zak ambachtelijke chips
1 blikje energy drink
1 bruin brood
1 bolletjes smeerworst
1 pakje Unox smeerkaas
1 fles Hero krachtfruit
1 dubbelverpakking Alpro soja kookroom

 

Rutte 2 (VVD en PvdA) laat het aan particulier initiatief over om hongerige Nederlanders te eten te geven. Voedselbanken krijgen geen subsidies.

Zij zijn afhankelijk van wat zij aangeboden krijgen.

 

Reactie: 

Het is te gek voor woorden dat mensen die Nederland opgebouwd hebben met hun eigen handen nu moeten leven van giften van burgers!

Vrijdag 8 januari ben ik samen met een partijgenoot wezen kijken bij de voedselbank. Het is beschamend om te zien hoe er met deze mensen wordt omgegaan. Als ik met mijn gezin zou moeten leven van de voedselbank, dan berg je maar.

Ik zal NOOIT, ik herhaal NOOIT, gebruik maken van deze dienst. Ik zal alles in het werk stellen om mijn kostje op een andere manier bij elkaar te rapen.

Let wel. Ik denk niet dat de vrijwilligers van de voedselbank schuldig zijn aan deze situatie, maar het is een mensonterend geheel.

 

Emiel Nijmeijer (PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply