Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeente Almelo wil (weer) onderscheidend karakter van Almelose binnenstad

 

11

Wonen in een stad met onderscheidend karakter (Visie PVA) 

 

Op 17 februari 2015 heeft de gemeenteraad eindelijk besloten tot herontwikkeling van een deel van de binnenstad. Sinds het aantreden van de PVA in 2010 hebben wij ons altijd bezig gehouden met het ‘ontwikkelen van de stad’ en dan in het bijzonder met het economisch ontwikkelen van de stad. Stadsontwikkeling is nu (jaren later) bezig met een omslag.
Van een organisatie die zelf doet en zelf bepaalt, naar een organisatie die samenwerkt met partners en die inspeelt op en gebruik maakt van initiatieven van anderen. Dat vraagt een andere werkwijze en een andere rolopvatting. Een opvatting die meer uitgaat van kaderstellen en faciliteren en minder van zelf initiëren. Hoe vergelijken we een centrum van onze gemeente met centra in soortelijke plaatsen? 

Door er ter plaatse gaan kijken.

De PVA heeft dit beleid al jaren, of het nu gaat om sociale woningbouw, dierenwelzijn of het parkeerprobleem. Overal zijn wij aanwezig om te kijken waarom het daar wel goed gaat..!!!

 

Informele Raadsexcursie 19 februari 

Zoals in het vergaderschema van uw raad aangegeven nodigt het presidium raadsleden en raadsvolgers van harte uit voor deze informele raadsexcursie. De reis gaat naar Helmond, waar we ons oriënteren op het kanaal, de bruggen en de binnenstadsontwikkeling.

 

Voorzitter,

Wij zijn blij dat er een ontwerpbestemmingsplan ligt om de realisatie van Haven Zuid mogelijk te maken en dat daarbij rekening wordt gehouden met de beeldkwaliteit.

De PVA kwam al in 2011 met een voorstel en een alternatief om eens in de mooie stad Helmond te gaan kijken. Ons plan trok al snel de aandacht van de zeer enthousiaste en bevlogen ambtenaar wijlen de heer Jacob Melsen, hoofd van de dienst binnenstadsontwikkeling.

Helaas is de zeer betrokken ambtenaar de heer Jacob Melsen kort na ons laatste gesprek overleden zodat de uitdaging die hij met ons zou aangaan niet voortgezet kon worden en dus verdween het zoveelste mooie plan ergens in een onderste lade van het stadhuis.

Nu vijf jaar later, zoals in het vergaderschema van uw raad staat aangegeven nodigt het presidium raadsleden en raadsvolgers van harte uit voor een informele raadsexcursie. De reis gaat naar Helmond, waar we ons oriënteren op het kanaal, de bruggen en de binnenstadsontwikkeling.

De PVA is daar blij mee en dankt het presidium dat dit bezoek (weliswaar 5 jaar te laat) op de agenda staat.

Dank u.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply