Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Nieuwjaarsreceptie “Stichting Huurdersbelangen Beter Wonen”

 

2

 

Op 6 januari was de PVA op de nieuwjaarsreceptie van Stichting Huurdersbelangen Beter Wonen (SHBW). Wij werden uitgenodigd om gezamenlijk met de aanwezigen het glas te heffen op een goed, mooi en gezond nieuwjaar.

De SHBW verdedigt de belangen van de huurders tegenover de eigen corporatie en samen met andere huurdersorganisaties, tegenover de overheid.

De voorzitter Anne Lambeek sprak in zijn nieuwjaarsrede over een tweedeling in de maatschappij. Wat we nu zien, zijn hele bevolkingen die op de vlucht slaan voor geweld. De vluchtelingencrisis dreigt steeds meer te ontaarden tot een algehele polarisatie in Nederland. Niet alleen de regeringscoalitie staat onder druk, ook tussen gemeenten en het Rijk is het meer en meer ‘wij tegen zij’.

Ook sprak Anne over het financieel beheer bij woningcorporaties. Directeuren geven zichzelf soms tonnen salaris per jaar. Waarom is het de afgelopen twintig jaar zo vaak uit de hand gelopen? Wie is daar verantwoordelijk voor? Uitgangspunt is: woningcorporaties zijn opgebouwd met belastinggeld en moeten zich bezighouden met betaalbare huurwoningen en leefbare wijken, althans dat was de doelstelling van een corporatie.

Na zijn toespraak nam Anne de tijd om bij alle tafeltjes langs te gaan om nog even het gesprek aan te gaan met de aanwezigen op deze receptie.

 

Harry de Olde

 

??????????????

 

??????????????

 

??????????????

 

??????????????

 

??????????????

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply