Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B&W betreft massale opvang statushouders in Almelo

 

pva_1466085a

 

Geacht college,

Volgens Hof van Twente gaat Almelo op grote schaal statushouders uit de regio opnemen. Er zouden in Almelo daarvoor extra woonunits of containerdorpen worden gebouwd.

Het lijkt er dus op dat de gemeente Almelo besluiten neemt zonder de raad in kennis te stellen.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

 

Vraag 1

Wat is uw reactie op het bericht in TCTubantia “Almelo gaat statushouders opvangen, of niet?”

Vraag 2

Waarom hebt u besloten om in Almelo grote aantallen vluchtelingen met een verblijfstatus op te vangen zonder de raad in kennis te stellen?

Vraag 3

Hoeveel van de veertien Twentse gemeenten geven aan te weinig sociale huurwoningen te hebben om asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) te huisvesten?

Vraag 4

Hoe is de woningnood voor sociale huurwoningen in algemene zin? Hoeveel woningzoekenden en huurders staan op wachtlijsten en hoeveel van hen hebben een urgentieverklaring?

Vraag 5

Waar is de norm van gemiddeld 12 weken voor gemeenten om statushouders te huisvesten op gebaseerd en hoeveel van de veertienTwentse gemeenten kunnen daaraan voldoen? Geldt deze norm voor alle mensen met een urgentieverklaring?

Vraag 6

Kunt u een overzicht verschaffen van het aantal vrijkomende sociale woningen enerzijds en het aantal statushouders dat de betreffende gemeenten zouden moeten huisvesten? Kunt u uw antwoord toelichten?

Vraag 7

Hoe vaak vinden statushouders een woning in de particuliere sector per jaar? Kunt u een overzicht geven van de afgelopen 3 jaren?

Vraag 8

Op welke manier wordt er rekening gehouden met schaarste van sociale huurwoningen in gemeenten en het toewijzen van het aantal statushouders?

Vraag 9

Hoeveel woonunits cq containerdorpen wilt u gaan bouwen mocht het aantal vrijgekomen sociale huurwoningen niet toereikend zijn?

Vraag 10

Wordt momenteel in het Almelose asielzoekerscentra de maximale opvangcapaciteit overschreden? Zo ja, met hoeveel personen?

 

Wij zien de beantwoording met belangstelling tegemoet,

Namens de PVA fractie,

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen PVA aan B&W betreft massale opvang statushouders in Almelo”

 1. Hendrik schreef:

  Deze vragen mis ik eigenlijk:
  1.Waarom neemt Almelo relatief landelijk al jaren de meeste statushouders en wat is hiervan de reden?
  2.Hoe komt het dat een officieel failliete gemeente als Almelo relatief zelfs meer statushouders opneemt dan Amsterdam met 800.000 inwoners?
  3.Realiseert het College zich ook dat statushouders het recht hebben op gezinshereniging waardoor het aantal statushouders ook nog eens met 4 tot 5 kan vermenigvuldigen?
  4. Realiseert het college zich ook dat Almelo zich op deze wijze op korte termijn drastisch zal armodiseren met dit beleid?

Leave a Reply