Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Stadswandeling raadsleden door binnenstad van Almelo

 

2

 

Vanmorgen kwamen leden van de raad samen bij wijkcentrum ’t Dok (Sumatraplein 1) voor een stadswandeling. Wij werden welkom geheten door wijkwethouder Alex Langius. Na een korte toelichting door de stadsdeelcoördinator en de voorzitter van het Wijkplatform Almelo Centrum, volgde een wandeling door het centrum van Almelo.

Deze stadswandeling heeft ons ideeën gegeven over het aantrekkelijker maken van het gebied aan de noordrand van het centrum van Almelo. Aan de oost- en westkant wordt het gebied ingesloten door respectievelijk de Oosteres en het Westerdok. Het kanaal vormt een natuurlijke grens aan de noordzijde. De begrenzing wordt derhalve gevormd door de Boddenstraat/Oranjestraat aan de zuidzijde, het kanaal Almelo-Nordhorn aan de noordzijde en de Ootmarsumsestraat aan de oostzijde.

Straten gebruiken als verbinding tussen diverse centra, maar dan als aantrekkelijke straat niet als een straat waar je bij voorkeur zo snel mogelijk weg wil zijn. Getracht wordt om bij de ontwikkeling van dit gedeelte van de stad de relatie te behouden met de naastliggende gronden van Huize Almelo. Mede op basis daarvan is er gekozen voor grondgebonden woningen en geen hoogbouw.

De insteek is kiezen voor “Wat hebben wij als gemeente te bieden” in plaats van “Wat kunnen we winnen”. Door deze manier van denken voegen wij daadwerkelijk iets toe.

 

3

 

4

 

5a

 

6a

 

?

 

14

 

11

 

12

 

7a

 

22

 

Foto’s: Hans van der Burg (PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Stadswandeling raadsleden door binnenstad van Almelo”

  1. Kamphuiis schreef:

    Foto 4 staat u in de Prins Hendrikstraat, voor nummer 39, waar ik woonde van mijn 5e tot 12e.

    Toen de huur 119 gulden was, nog geen 1/15 deel van mijn vaders loon.

    En tegenwoordig ? Mensen betalen wel 1/3 of 1/4 deel van hun loon.

    Gerealiseerd door tientallen jaren graaien en bedrog.

Leave a Reply