Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vragenhalfuur raad Almelo op 09-02-2016

 

pva_1466085a

 

Voorzitter:

In de moderne democratie wordt het door velen belangrijk gevonden dat burgers contact kunnen opnemen met hun volksvertegenwoordigers en bestuurders. Burgers hebben immers vragen over beleid, willen suggesties doen of klachten kwijt. De politiek moet naar de burger luisteren en dus is niets logischer dan dat de politiek zich actief openstelt voor reacties of vragen uit de bevolking. Vroeger was het veel gedoe om politici een brief te sturen of op te bellen, maar nu is contact leggen makkelijker dan ooit: een e-mail volstaat.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

 

  1. Vindt u met ons dat degene die zich mondeling of schriftelijk tot de overheid richt, recht heeft op een reactie, tenzij hij zelf aangeeft dat een reactie niet nodig is?

 

  1. Bent u ervan op de hoogte dat vooral ambtenaren en bestuurders nog al eens verzaken in het beantwoorden van brieven?

 

  1. Zo ja,

Is het gebruikelijk dat de gemeente Almelo zich op een dergelijke wijze presenteert?

  

  1. Zo nee,

Op welke wijze gaat u ervoor zorgen dat in het vervolg beantwoording van brieven van “de mensen” binnen de daarvoor gestelde termijn gaat plaatsvinden?

 

Gelet op het bovenstaande vragen willen we er bij het College van Burgemeester en Wethouders op aandringen op een betere naleving van de regels rond het beantwoorden van brieven van burgers. Een adequate bejegening van burgers en een adequate informatieverstrekking brengen met zich dat burgers ervan mogen uitgaan dat zij een ontvangstbevestiging krijgen, een antwoord binnen redelijke termijn en dat zij bij onvoorziene omstandigheden op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken bij de beantwoording van hun brief.

 

Dank U

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply