Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
En die kamelen horen hier ook niet

 

kameel

En die kamelen horen hier ook niet

Ester Ouwehand (PvdD)

 

Vanaf 15 september 2015 is het in Nederland verboden om op te treden of rond te reizen met wilde circusdieren. Wilde Dieren de Tent Uit heeft zich voor dit verbod 10 jaar lang ingezet en stopt haar werkzaamheden nu dit geweldige resultaat is behaald. Het is de uitkomst van intensieve samenwerking tussen vele prachtige dierenbeschermingsorganisaties, de hulp van vele vrijwilligers en de steun van vele betrokken dierenvrienden.

Maar dit verbod gaat wat de Partij voor de Dieren betreft niet ver genoeg.

Het besluit voorziet nu alleen in een verbod op het gebruik van wilde zoogdieren als olifanten, tijgers, leeuwen en giraffen. De PvdD vindt dat ook andere zoogdieren als kamelen, lama’s, alpaca’s en dromedarissen onder het verbod zouden moeten vallen, evenals vogels en reptielen. Ook bij het gebruik van deze dieren is immers sprake van aantasting van integriteit en welzijn van het dier.

Ook roept de PvdD het kabinet op zich te bezinnen op soortgelijke vormen van diergebruik, zoals het gebruik van zeezoogdieren in het dolfinarium.

 

 

IMG_0001

 

TCTubabantia 17-03-2016

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply