Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
6 miljoen biggen sterven nog voor de slacht
Categories: Sociaal

 

baby-

 

Biggetjes verdienen, net als alle jonge dieren, een onbezorgd leven bij de moeder. Maar in de vee-industrie is hiervoor geen plaats. In 2015 stierf een recordaantal van 6 miljoen biggen nog voor de slacht. Dat heeft de dierenwelzijnsorganisatie berekend op basis van cijfers uit de sector zelf. De varkenshouders bevestigen dat er een toename is van de sterfte, zij spreken van een lichte stijging.

Volgens de de organisatie, die een petitie is begonnen, liggen jonge biggetjes soms uren of dagen te creperen totdat de boer ze vindt. ”Dan worden ze doodgeslagen, maar dat gaat niet altijd goed waardoor ze nog langer lijden”, weet Varkens in Nood.

Teken nu tegen massale biggensterfte op de boerderij http://www.varkensinnood.nl/petitie-b…

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply