Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo sluit jaarrekening 2015 af met een positief saldo

 

??????????????

PERSBERICHT

Almelo, 15 april 2016

 

Geachte raadsleden,

Hierbij ontvangt u een persbericht van het college van burgemeester en wethouders over de jaarrekening 2015.

 

De gemeente Almelo sluit 2015 financieel af met een positief saldo van 10,7 miljoen euro. Dit blijkt uit het voorlopig jaarresultaat dat vandaag aan de gemeenteraad is aangeboden.

Een deel van dit bedrag is te danken aan een voordelig resultaat van 4,9 miljoen euro op de posten decentralisaties Wmo en jeugdhulp, die in 2015 als nieuwe taken vanuit het Rijk naar de gemeenten zijn overgegaan. Op deze onderdelen zijn nog geen definitieve cijfers bekend. De Sociale Verzekeringsbank heeft landelijk vertraging opgelopen in de eindverantwoording van de PGB’s. Bovendien hebben niet alle zorgaanbieders hun rekeningen al ingediend bij de gemeente en zijn nog niet alle verantwoordingen voorzien van een accountantsverklaring.

Het voordeel op de decentralisaties over 2015 is incidenteel. De bezuinigingen van het rijk binnen dit domein worden geleidelijk doorgevoerd, waardoor ook de beschikbare rijksgelden de komende jaren minder worden. De effecten voor de komende jaren zijn dus nog onduidelijk.

Ook de vrijval van bestemmingsreserves en voorzieningen, waartoe de raad in de Perspectiefnota van 2015 heeft besloten, zorgt voor een eenmalig voordeel.

Vanwege de vertragingen binnen het sociale domein is de definitieve eindafrekening over 2015 later dan gepland beschikbaar. Daarom heeft het college ervoor gekozen de raad met het aanbieden van een voorlopig jaarresultaat te informeren. De jaarcijfers kunnen op deze wijze betrokken worden bij de voorbereiding op de perspectiefnota 2016.

 

‘Gemeenten houden geld over op zorg’ – Geld en Recht

Schrappen huishoudelijke hulp ook in Almelo een probleem

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply