Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hoe de media manipuleren onder het mom van de vrijheid van meningsuiting

 

ar

Armeniërs in alle delen van de wereld herdenken op 24 april de volkerenmoord tegen hun voorouders dat 101 jaar geleden in het Ottomaanse Rijk, het moderne Turkije begon

 

In The Wall Street Journal wordt op een niet zo subtiele wijze de ‘mening’ weergegeven over de ‘vermeende’ Armeense genocide.

Een door de krant aanvaarde advertentie slaagt erin tegelijkertijd de slachtpartij van de Turken op de Armeniërs te herdenken en te ontkennen.  Een hele pagina met als slogan ‘Truth = Peace’ (Waarheid = Vrede), ‘Stop the Allegations’ (Stop de vermoedens) waarbij de afbeeldingen van landen die de volkerenmoord erkennen in de vorm van gekruiste vingers – Armeniërs en Russen –  en in contrast het Vredes-teken van de Turkse hand, die na een eeuw nog steeds de geschiedschrijving naar eigen inzicht wil neerzetten.

Dat een groot aantal staten deze volkerenmoord als dusdanig erkend hebben, wie maalt erom?  Zijn 1.5 miljoen vermoorde Armeniërs niet genoeg?

The Wall Street Journal maakt er zich gemakkelijk vanaf.  Het is volgens de krant de verantwoordelijkheid van de adverteerder, een Pro-Turkije groep die niet wil dat de genocide het fatsoenlijk imago van Turkije zou besmeuren.  Ze plaatst naar verluidt advertenties van iedereen.  Of?…   Zou het er iets mee te maken hebben dat Turkije door de VSA gekoesterd wordt als NAVO-lid op een cruciale geografische plaats op de wereldbol of als gewillige medewerker om Europa te destabiliseren?

De Armeense genocide mag nooit vergeten of verhuld worden. Daarnaast heeft de geschiedenis ons inmiddels in meerdere (pijnlijke) opzichten geleerd dat zonder een volwaardige internationale erkenning en herdenking van deArmeense Genocide deze zich zal blijven herhalen.

De  Armeense Apostolische Kerk Nederland organiseert samen met stichting Armenian Genocide Memorial Almelo ( A.G.M.A.) i.s.m. Haytad op 24 april 2016 een bijeenkomst voor de 101-jarige herdenking van de Armeense Genocide van 1915. Deze herdenkingsbijeenkomst vindt plaats bij het monument en  in de zaal van de Armeens Apostolische Kerk, gevestigd aan de Vriezenveenseweg 174 in Almelo.

De Partij Vrij Almelo zal daarbij aanwezig zijn.

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply