Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college van B&W brandpreventie

 

pva_1466085a

 

Aan: College van B&W van Almelo

 

Geacht college,

Op 4 april 2016 is er een brandoefening gehouden in ons gemeentehuis. Naar aanleiding van deze brandoefening en de algemene brandpreventie hebben wij de volgende vragen.

1. In de publiekshal is het alarmeringssysteem niet of nauwelijks te horen. Wat gaat het college hier aan doen.

2. Tijdens de “oefening”, die toch bedoeld is om de werkelijkheid te testen, zijn maar een heel klein aantal van de aanwezige ambtenaren het pand uit gegaan zoals de bedoeling is. Wat wordt er aan gedaan om dit de volgende keer beter te laten verlopen.

3. Als gevolg van het niet signaleren in de publiekshal is daar het werk gewoon door gegaan. Hoe gaan we om met bezoekers aan het stadhuis bij een brandmelding en waarom is deze keer daar niet naar gehandeld?

4. Men wordt verzocht, tijdens een brandmelding, naar de dichtstbijzijnde nooduitgang te gaan. Ons is echter geen strobreed in de weg gelegd om het pand dieper in te gaan in plaats van de uitgang te zoeken. Wat is het vervolgtraject om dit te verbeteren?

5. Kan het zo zijn dat tijdens brand de parkeergarage “gewoon” in en uitgereden kan worden?

6. Horen de (auto)liften niet uitgeschakeld te worden via een automatisch systeem zodat niemand deze liften meer kan gebruiken tijdens brand?

7. Was het college niet aanwezig tijdens de brandoefening? Zo ja, waarom hebt u het pand niet verlaten?

8. Voldoet de gemeente met haar personeel aan de verplichtingen ten aanzien van brandpreventie en opleidingen nu we het nieuwe pand volledig in eigen hand hebben?

 

Verwachtende dat u deze vragen binnen de gestelde termijn zult beantwoorden, verblijf ik, namens de fractie PVA,

 

Harry de Olde (Fractievoorzitter).

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply