Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Te weinig personeel in verpleeghuis

 

dem

 

Meer dan de helft van het personeel in verpleeg- en verzorgingshuizen moet ouderen regelmatig langer dan een uur zonder toezicht laten. Ook zou er in sommige gevallen sprake zijn van ondervoeding.

Te weinig personeel is een veel gehoorde klacht. En het personeel dat er is, is onvoldoende opgeleid. Terwijl de problemen van de bewoners complexer worden. De overheid wil stimuleren dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen – veel ouderen willen dat zelf ook. Maar de mensen die naar een zorginstelling gaan zijn de zwaardere gevallen waar dus niet altijd voldoende goed opgeleid personeel voor is. Wat je steeds meer ziet is dat de mensen die recht hebben op zorg in een instelling, er zo slecht aan toe zijn dat ze meteen naar een verpleeghuis toe moeten.

Dagelijks word je er als zorgverlener mee geconfronteerd, met het verdriet, de boosheid en de onmacht van je cliënten. Met een familie die rouwt, die worstelt met de achteruitgang van hun geliefde naaste. Ook voor hen heb je oog. En dit terwijl je in de avond met 2 man ‘sterk’ op een afdeling van 16 mensen staat (soms zelfs veel meer). Kun je het je voorstellen? De een wil naar huis, naar moeder, naar school om de kinderen af te halen of dood, de ander wil worden toegestopt zoals moeder dit altijd deed. Zonder dat kan ze de slaap niet vatten.

Groot respect voor de zorgmedewerkers die het ondanks de grote druk van bovenaf nog kunnen opbrengen om lief tegen deze weerloze mensen te blijven. Helaas worden bijna alle gediplomeerden ontslagen en kiezen ze voor de goedkopere vormen, zoals stagelopers. Al jaren gebeuren er incidenten in verzorging/verpleeghuizen die t daglicht niet kunnen verdragen.
En het zal nooit stoppen zolang steeds de verkeerde mensen aan de macht zijn. Openlijk worden onze ouderen in de goot geschopt ,zij die de welvaart in ons land hebben opgebouwd.

De mensen in Den Haag leven in een bubbel…als hun ouders dementeren kunnen ze privéverpleging inhuren zodat zij thuis kunnen blijven wonen! Als zij dit zelf zo moesten ervaren deden ze er wel wat aan want het is gewoon hartverscheurend!

Het onderstaande artikel las ik vanmorgen als ingezonden stuk in de Telegraaf en is voor mij heel herkenbaar.

Harry de Olde

 

Mijn vader zit op een gesloten afdeling in een verpleeghuis waar gisteren slechts één verpleegkundige en een stagiair aanwezig waren voor circa 20 patiënten. Dat is veel te weinig op zo’n groep patiënten, weet Trevor Hoff.

Lees verder:

Te weinig personeel in verpleeghuis|Watuzegt| Telegraaf.nl

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply