Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het is niet goed gesteld met de zorg!

 

pil

 

PVA heeft bij monde van Susan Lumkes het college van Almelo laten weten dat wij erg bezorgd zijn over de kwaliteit van de zorg in Almelo.
Ons bereiken steeds meer berichten dat de zorg om verschillende redenen niet meer kan voldoen aan de eisen die er aan gesteld mogen worden. Daarom hebben wij onderstaande mail toegezonden aan het college en aan de desbetreffende verantwoordelijk wethouder, Irene ten Seldam,  in het bijzonder.

 


​ ​postadres                 De Havik29
                               7609 EA Almelo

 

Geacht college, beste wethouder,

De PVA (Partij Vrij Almelo) is erg bezorgd over de ontwikkelingen in de zorg, WMO en aanverwante zaken.
Er bereiken ons steeds meer berichten dat mensen die “zorg” nodig hebben deze niet op de daarvoor meest voor de hand liggende manier ontvangen.
Laten wij voorop stellen dat wij niet op de stoel willen gaan zitten van de begeleidende organisaties en de deskundigen die daar werken.
Echter komen bij ons berichten binnen dat mensen worden volgestouwd met medicijnen die ze misschien niet nodig hebben als er meer tijd besteed wordt aan structuur en de omgeving van deze mensen. Mede door de bezuinigingen heeft dit tot gevolg dat mensen niet “beter” worden maar alleen maar “onder controle” worden gehouden in de meest ruime zin van het woord.
PVA is van mening dat organisaties als Dimence en Jade de tijd en de financiële hulp zouden moeten krijgen om een goed en degelijk beleid te voeren voor begeleiding/hulpverlening.
Dit komt echter steeds meer in de knel.
Naar aanleiding van de aan ons toegespeelde berichten en contacten met cliënten willen wij u dit graag onder de aandacht brengen. Hopende dat u de handschoen op pakt en doet wat u kunt.
Mert vriendelijke groet,

 

Susan Lumkes
medewerker PVA
WMO, jeugd- en ouderenzorg

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply