Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B&W van Almelo Betreft: RVV- verkeersontheffing

 

pva_1466085a

 

Betreft: RVV-verkeersontheffing zakendoende in het perceel Koornmarkt 21 7607 HZ Almelo

 

Geacht college,

Eethuis Kumpir, is een restaurant waar men de aardappel kan leren kennen op een manier die velen zeker doen terugkomen. Goed eten en niet teveel betalen kan heel aantrekkelijk zijn in een stad of centrum.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

Vraag 1

In de afgelopen jaren was het voor Kumpir geen probleem een RVV-verkeersontheffing te krijgen om tussen 16.00 en 21.00 zijn auto aan het Kolkje te parkeren. Ook waren er nooit klachten van omwonenden in het Kolkje.

Waarom kan Kumpir nu geen RVV-verkeersontheffing meer krijgen om zijn auto op de daarvoor bestemde plek neer te zetten?

Vraag 2

Er vinden in de binnenstad veel veranderingen plaats op het gebied van parkeren. Alleen bij het Kolkje, Koornmarkt  en het Schouwburgplein zijn er geen beleidsregels voor het verstrekken van ontheffingen ten behoeve van het parkeren.

Waarom is daar geen rekening mee gehouden?

Vraag 3

Een niet bij name genoemde ondernemer in de Grotestraat Zuid heeft een RVV-verkeersontheffing, terwijl de winkels tot 11.00 bevoorraad mogen worden. De eigenaar mag zelfs de auto voor de deur parkeren.

Zou de oplossing kunnen zijn om bijvoorbeeld in de nabijgelegen Werfstraat te parkeren?

Vraag 4

Eethuis Kumpir heeft wegens het laden en lossen veel buitensporig hoge parkeerboetes gekregen, omdat het bedrijf niet in het bezit is van een RVV-verkeersontheffing .

Onder laden en lossen verstaat de wet het onmiddellijk, nadat het voertuig tot stilstand is gebracht, bij voortduring inladen of uitladen van goederen van enige omvang of enig gewicht, gedurende de tijd die daarvoor nodig is.

Toch wordt de ondernemer die druk is met laden en lossen beboet.

Kan de heer M een schadevergoeding verwachten?

Vraag 5

Het laden en lossen kan alleen plaatsvinden buiten de toegestane tijden in verband met de openingstijden van het restaurant.

Welke opties zouden mogelijk kunnen zijn? De heer M zou graag samen met de gemeente dit probleem willen oplossen.

Vraag 6

De heer M is eerder voor een gesprek uitgenodigd op het stadhuis om het gemeentelijk parkeerbeleid nader toe te lichten. Na dit gesprek is aan de heer M een belofte gedaan met de mededeling dat hij alsnog de RVV-verkeersontheffing zou krijgen.

Waarom is deze belofte vooralsnog niet gehonoreerd?

 

Wij zien de beantwoording van deze vragen met belangstelling tegemoet.

Namens de PVA fractie,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Reactie:

Regels moeten ondernemers helpen, niet dwarsbomen of tegenwerken. Veel regels zijn helemaal niet nodig om de maatschappij draaiende te houden. Ze zorgen louter voor bureaucratie en frustratie.

Hans van de Burg

Fractiemedewerker wet en regelgeving

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply