Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B&W van Almelo Betreft: Speelplekken

 

7

 

Geacht college:

In steeds meer Nederlandse gemeenten komt men terug op de “verkeerde beslissing” houtsnippers te gebruiken op kinderspeelplaatsen en gaat men de houtsnippers vervangen door rubberen tegels of kunstgras. In de zomer, wanneer de kinderen op blote voeten, sandalen of teenslippers lopen, kan dit zorgen voor de nodige splinters.

Zoals u weet is veiligheid voor de PVA een belangrijk onderwerp.

 

In verband hiermee  hebben wij de volgende vragen:

Vraag 1

De gemeente heeft alle speelplekken in de Almelose wijken voorzien van een laag houtsnippers
Waarom is voor houtsnippers gekozen?

Vraag 2

Bodemmaterialen moeten voldoende valdemping hebben. Op speelterreinen in Almelo worden houtsnippers als valondergrond gebruikt.

Bent u er van op de hoogte dat houtsnippers die soms erg hard en scherp zijn bij kinderen voor de nodige splinters kunnen zorgen?

Vraag 3

Het is bekend dat speelplekken met houtsnippers veelvuldig als kattenbak en hondentoilet gebruikt worden.

Bent u zich er van bewust dat jonge kinderen een grote fantasie hebben en van alles in hun mond steken en overal op willen bijten?

Vraag 4

Houtsnippers hebben een korte levensduur.

Bent u er van op de hoogte (om onhygiënische toestanden te voorkomen) dat houtsnippers op speelplekken minimaal eens per jaar moeten worden aangevuld of vervangen?

Vraag 5

In steeds meer gemeenten worden houtsnippers vervangen door rubberen tegels of speelgras (kunstgras). Het is de beste speelondergrond voor kindervoeten en vergt weinig onderhoud .

Bent u het met ons eens dat (ook in Almelo) spelende kinderen in een veilige omgeving moeten opgroeien?

 

Wij hopen dat (ook) in de Almelose wijken kindveilige speelplaatsen kunnen worden gerealiseerd die aan de huidige tijd zijn aangepast.

 

Wij zien de beantwoording van deze vragen met belangstelling tegemoet.

Namens de PVA fractie,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

5

hard en scherp

 

Reactie:

Uit genoemde bevindingen van de GGD kunnen we concluderen, dat de inrichting met houtsnippers op speelplekken niet echt wordt aangeraden. Mogelijk was het destijds een verkeerde of ongelukkige beslissing. Waar gewerkt wordt, vallen spaanders of houtsnippers zullen we maar zeggen.

Hans van de Burg,

Fractiemedewerker wet en regelgeving

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen PVA aan B&W van Almelo Betreft: Speelplekken”

  1. […] Schriftelijke vragen PVA aan B&W van Almelo … – Partij vrij Almelo […]

Leave a Reply