Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan het college B&W van Almelo

 

pva_1466085a

 

Geacht college,

Naar aanleiding van raadsbrief 02 van 15 april 2016 willen wij u een paar vragen stellen over bestemming agrarische van Pagedal, Grote Bavenkelsweg 27 en Bornsestraat 16.

 

Vraag 1

Pagedal wordt voorzien van een agrarische bestemming. Het is voor ons nog steeds niet duidelijk wat nu de exacte plannen zijn.

Kunt u ons dat op een begrijpelijke manier uitleggen?

 

Vraag 2

In het naastgelegen gebied worden gebouwen geplaatst. Het gaat hier om gebouwen van de Christelijke Gemeenschap Nederland (CGN) Mochten er veehouderijen komen dan gelden hier specifieke regels voor.

Is er rekening gehouden met alle relevante wet- en regelgeving?

 

Vraag 3

Grote Bavenkelsweg 27 is agrarisch omzetten naar wonen. Op dit moment staat er een woning op agrarisch grondgebied met wonen. Er staan schuren en de eigenaar wil er weer zijn schapen laten grazen.

Waarom komt er een wijziging van het bestemmingsplan van agrarisch wonen naar wonen en waarom is er geen contact gezocht met de eigenaar die zegt nergens van af te weten?

 

Vraag 4

De woning aan de Krikkenven 5 is bestemd als zijnde een burgerwoning. Indertijd is de woning gebouwd als tweede bedrijfswoning behorende bij het agrarische bedrijf aan de bornsestraat 16. Deze woning dient ook bestemd te blijven als zijnde een tweede bedrijfswoning. Indien de woning niet wordt bestemd als een tweede bedrijfswoning dan dient de woning de status te krijgen van een voormalige bedrijfswoning die geen enkele bescherming geniet op grond van de Wet geurhinder en veehouderij.

De hoogste bestuursrechter sprak in het kader van de Europese Wet- en Regelgeving uit, dat een gemeente de luchtkwaliteit moet beoordelen bij een voormalige agrarische bedrijfswoning, als deze wordt bewoond door “een derde”. Dat is iemand, die geen binding heeft met het agrarische bedrijf waarbij de woning staat.

Er moeten duidelijke voorwaarden worden gesteld aan het toekennen van een plattelandswoning.

Zijn aan alle wettelijke eisen voldaan?

 

Wij zien de antwoorden met belangstelling tegemoet.

Namens de PVA fractie,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply