Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Voorjaars-enthousiasme!

 

pva_1466085a

 

Mei is een maand waar je met frisse tegenzin er tegenaan gaat. Bijna zomer, met het weer kan het alle kanten op en mensen krijgen weer de indruk (ondanks het sombere toekomstperspectief) dat ze Almelo moeten verbeteren. Zo ook ik.

Gisteravond de 1e raadsvergadering na de korte vakantieperiode. Niet dat wij die hebben genomen maar de meeste partijen wel.

Er stonden een aantal belangrijke beslissingen op het programma. In 2 daarvan had IK mij verdiept. Irene ten Seldam (verantwoordelijk voor het onderdeel parkeren) had met haar medewerkers van parkeerbeleid goed geluisterd naar de wensen van de meerderheid van de raad.

Parkeren moet overzichtelijker en voor de burger en de middenstand aantrekkelijk worden.

Wat PVA voor ogen staat is “gratis” parkeren. Volgens de meeste partijen is dat op dit moment niet haalbaar! Volgens ons wel via een kleine vergoeding van de middenstand en een kleine vergoeding van de autobezitters in Almelo, maar ja daar wil de meerderheid niet aan.

Wat mij zeer tegen de borst stuitte gisteravond is dat er een verordening werd voorgesteld waarbij de vergoedingen voor vooral de wethouders zouden worden aangepast. Hierin stonden een aantal zaken die volgens mij niet in deze tijd van bezuinigingen kunnen. Binnen onze partij hebben wij hier uitgebreid over gesproken en zijn wij tot de conclusie gekomen dat we een aantal wijzigingen voor moesten stellen die de extra kosten die dit met zich mee brengt tot een minimum zouden worden beperkt.

Ook hier ging de raad niet op in. Voor mij totaal onvoorstelbaar!!!!!

Wethouders krijgen nu de mogelijkheid om woon- werkverkeer te declareren voor 15 cent per km. Niet zo gek zou je denken…….echter kan dit met terugwerkende kracht vanaf 2014 en ook voor wethouders die in de woonplaats wonen! Oud wethouders van Almelo, eat your hart out en declareer!!!!!!!

Er valt wat te halen in het al failliete Almelo.

Daarnaast werd aangenomen dat wethouders een leaseauto kunnen gebruiken voor woon- werkverkeer en jawel met chauffeur als ze dat nodig achten. Daar moeten ze dan wel hun riante woon- werkvergoeding voor inleveren.

Onze wijzigingen werden door 4 andere plaatselijke partijen gesteund. De rest heeft volgens mij of  liggen slapen of is het er mee eens. Bravo sociaal Almelo!

Almelo heeft een fikse schuld, er is ruim bezuinigd op WMO en gronden zijn verkocht aan de provincie voor een schijnbedrag. Laten we nog meer mensen van buiten Almelo aantrekken en nog meer geld uitgeven.

Artikel 12 here we come!!!!!!

 

Emiel Nijmeijer,

Raadsvolger PVA

 

Versobering verordening rechtspositie raads- en commissieleden en wethouders 2016.

Besluit Hoofdstuk 3 de volgende wijzigingen aan te brengen:

Artikel 9 “Reiskosten woon- werkverkeer punt 2 te wijzigen in:

  1. De vergoeding die de wethouder ontvangt zal worden gerekend vanaf de positie waar de wethouder de gemeentegrenzen, gezien de meeste korte afstand, betreed dan wel verlaat.

Met die verstande dat hier de reiskostenregeling van de belastingdienst op van toepassing is.

Artikel 15 ‘Reis- en pensionkosten en verhuiskosten bij benoeming’ aan te vullen met:

  1. de reiskostenvergoeding die de wethouder ontvangt zal worden gerekend vanaf de positie waar de wethouder de gemeentegrenzen, gezien de meest korte afstand, betreed dan wel verlaat. Met die verstande dat hier de reiskostenregeling van de belastingdienst op van toepassing is.

Toelichting:

De gemeenteraad besluit naar aanleiding van de verordening omtrent rechtspositie raads-, commissieleden en wethouders 2016 te heroverwegen en te versoberen tot voor Almelo redelijke normen. Dit daar Almelo niet alleen de broekriem hoort aan te trekken voor de bevolking maar ook voor de raads- commissieleden en wethouders.

IMG_0002

IMG_0003

 

Versobering verordening rechtspositie raads- en commissieleden en wethouders 2016.Besluit Hoofdstuk 3 de volgende wijzigingen aan te brengen:

Artikel 11 “Dienstauto” punt 1 en 2 te wijzigen in:

1.  Wethouders kunnen voor reizen ten behoeve van de gemeente gebruik maken van een dienstauto. Onder dienstauto wordt voor de toepassing van dit artikel verstaan de auto’s die nu reeds in bezit zijn van de gemeente.

2.  De dienstauto kan door de wethouders ook worden gebruikt voor het woon-werkverkeer en voor reizen ten behoeve van nevenfuncties die de wethouders vervullen uit hoofde van het ambt. Onder dienstauto wordt voor de toepassing van dit artikel verstaan de auto’s die nu reeds in bezit zijn van de gemeente.

Toelichting:

De gemeenteraad besluit naar aanleiding van de verordening omtrent rechtspositie raads-, commissieleden en wethouders 2016 te heroverwegen en te versoberen tot voor Almelo redelijke normen. Dit daar Almelo niet alleen de broekriem hoort aan te trekken voor de bevolking maar ook voor de raads- commissieleden en wethouders.

 

IMG_00040005

 

Versobering verordening rechtspositie raads- en commissieleden en wethouders 2016.

De gemeenteraad van Almelo in vergadering bijeen op dinsdag 10 mei 2016;

Besluit Hoofdstuk 3 de volgende wijzigingen aan te brengen:

Hoofdstuk 3

Artikel 13

dictum 2 van dit artikel volledig te verwijderen.

Toelichting:

De gemeenteraad besluit naar aanleiding van de verordening omtrent rechtspositie raads-, commissieleden en wethouders 2016 te heroverwegen en te versoberen tot voor Almelo redelijke normen. Dit daar Almelo niet alleen de broekriem hoort aan te trekken voor de bevolking maar ook voor de raads- commissieleden en wethouders.

IMG_0006

IMG_0007

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply