Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Bloemetje van de maand juni

 

14

Alice Nijmeijer overhandigd het bloemetje aan Harry de Olde

 

Het bloemetje van de maand juni, uitgereikt door Alice Nijmeijer, vrijwilliger bij de stichtingen Dieren Welzijn Centrum Almelo, geschonken door “De Bloemenschuur” aan de Ootmarsumsestraat in Almelo, is deze maand voor Harry de Olde.

Harry is een van de oprichters van onze stichting. In 2012 is hij door ’t Noordbroek gevraagd om eens te komen kijken naar de erbarmelijke omstandigheden waaronder de dieren moeten leven.

Harry is fractievoorzitter van de PVA (Partij Vrij Almelo). In die hoedanigheid heeft hij een hele dag doorgebracht in het asiel tussen de katten. Dit heeft zo een indruk op hem gemaakt dat hij met hart en ziel zich in het realiseren van een nieuw dierencentrum heeft gestort.

Drukke werkzaamheden in de politiek, het gaat namelijk erg slecht met Almelo, hebben hem doen besluiten om het stokje over te geven. Emiel heeft dit met veel enthousiasme overgenomen.

Harry heeft zelf ook huisdieren die hij zeer lief heeft. Kort geleden heeft hij voor het eerst een raadsvergadering moeten laten lopen. Hij kon het niet verdragen dat dierenwelzijn in Almelo op een laag pitje staat. Dit kort na het overlijden van zijn eigen kat die door een ziekte, veroorzaakt in een asiel, op jonge leeftijd is overleden.

Harry verdiend het bloemetje meer dan wie dan ook. Hij is een dierenvriend tot in de diepste poriën!

Draagt u dierenwelzijn ook een warm hart toe neem dan met ons contact op onder nummer 06- 53 87 85 57 of mail ons DWCAlmelo@gmail.com

Tevens willen wij u er wederom op wijzen dat wij mee doen op de site 4Morgen.

Doet u een aankoop op via hun site bij bekende winkelketens dan ontvangt Dieren Welzijn Centrum Almelo hiervan een percentage van het door u bestede bedrag.

 

Steun ons zonder dat het u extra geld kost. Kijk op www.4morgen.org

 10

 

Reactie:

Allereerst hartelijk dank voor het prachtige bloemetje. Dit had ik toch echt niet verwacht! Ik vindt het de normaalste zaak van de wereld dat je als raadslid opkomt voor alle inwoners van Almelo en daar horen de dieren dus ook bij.

Hoeveel dierenliefhebbers zou Almelo tellen? Gelet op het aantal honden en katten, konijnen en wat dies meer zij, in onze gemeente, plus degenen die zich bekommeren om de dieren, zijn we toch met een fiks aantal. Dan zou je toch kunnen verwachten dat er in de gemeente een structureel dierenwelzijnsbeleid nodig is. Een dierenwethouder die speciaal belast is met het maken en uitvoeren van gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid. Dit beleid zou dan de aanwezigheid van dieren in huis of in het wild serieus nemen.

De voorbeelden zijn talrijk: zwerfdieren, verkeersslachtoffers, huisdierenopvang, overlast van dieren. Nu kun je alle problemen overlaten aan de fantastische mensen van de dierenambulance of dierenasiel maar er komt méér bij kijken. Daar is deskundigheid, gedrevenheid en krachtige sturing voor nodig. Door te kiezen voor een beleid waarin de gemeente zorgvuldig omgaat met dieren en de natuur nemen bestuurders bovendien een stap met grotere reikwijdte dan de beleidsmaatregelen op zichzelf.

Het was Ghandi die zei dat de beschaving van mensen is af te meten aan de manier waarop met dieren wordt omgegaan.

De dierenbescherming is blij dat het aantal gemeenten dat dierenwelzijn belangrijk vindt stijgt.

Alleen een gemeente die rekening houdt met alle levende wezens binnen haar gemeentegrenzen en méér doet dan het minimaal opvolgen van landelijke, wettelijke dierenwelzijnseisen kan werkelijk sociaal genoemd worden.

Gelukkig is het aantal lokale bestuurders dat dierenwelzijn  als volwaardig thema in hun portefeuille heeft enorm toegenomen.

Als we nu met zijn allen wat meer compassie tonen voor onze dierlijke medebewoners dan kan Almelo misschien ook voor hen een veiliger en plezierige plek worden om te leven.

Ik wens alle mensen van de Stichting Dieren Welzijn Centrum Almelo heel veel succes om het fantastische doel waar zij naar streven, een prachtig nieuw onderkomen voor (zwerf) dieren te realiseren.

Het komt er, daar ben ik van overtuigd….

Harry de Olde

 

15

Een dag tussen de kittens in het Dierenasiel ’t Noordbroek

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply