Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA stemt tegen vaststelling bestemmingsplan Moskee Bellavista-terrein

 

Partij-Vrij-Almelo-Een-gevoel-van-Vrijheid2-600x399

 

Het college:

Het bestemmingsplan “Moskee Bellavista-terrein” voorziet in de planologische regeling voor de bouw van een moskee op een gedeelte in het Bellavista-terrein. Ten tijde van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan is één zienswijze ingediend. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan. Wij stellen u voor niet aan de zienswijze tegemoet te komen en het bestemmingsplan “Moskee bellavista-terrein vast te stellen.

 

Reactie:

Burgemeester en wethouders van Almelo hebben omwonenden niet serieus genomen rond de planning van een islamitisch cultureel centrum/moskee. Ook heeft het college onvoldoende actie ondernomen om de negatieve gevoelens die daardoor zijn ontstaan, weg te nemen. Daarbij concluderen wij dat het college niet heeft gehandeld in overeenstemming met het vereiste bevorderen van actieve deelname (burgerparticipatie) door de burger.

Door dit niet te doen is bij de betrokken inwoners wantrouwen ontstaan over de bedoelingen van het gemeentebestuur. Dit wantrouwen kon niet meer worden weggenomen. Van het gemeentebestuur had verwacht mogen worden, dat het vanaf de aanvang volledige openheid en transparantie had betracht over zijn bedoelingen. Wij constateren al langer dat het vertrouwen van de inwoners  in het Almelose bestuur minimaal is, en niet alleen ten aanzien van de geplande moskee.

Grote vraag blijft natuurlijk of de bouw van de moskee sowieso tegen te houden was. Bezwaar maken is betrekkelijk voor Almelose begrippen. Kijk maar wat inspreken voor effect heeft bij raadsvergaderingen of besluiten. Bezwaren en inspraak van inwoners worden zelden in overweging genomen.

Wederom een voorbeeld van een gemeente die misschien wel luistert naar zijn burgers maar er uiteindelijk niets mee doet.

Uiteindelijk stemden 31 raadsleden voor, 1 tegen (PVA) en 1 heeft niet gestemd.

 

Schriftelijke vragen PVA aan B&W over ontwikkeling … – Partij vrij Almelo

 

IMG_0001

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply