Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B&W betreft Megahome

 

pva_1466085a

Almelo, 13 juli 2016

 

Geacht college,

Wij vernamen dat het bedrijf  Megahome failliet is verklaard. En omdat dit bedrijf  contacten onderhoudt met de gemeente en ook in Almelo is gevestigd hebben wij de volgende vragen:

Projectontwikkelaar Megahome.nl B.V. uit Almelo failliet

 

vraag 1

Waarom is de Raad nooit volledig ingelicht wat er speelde bij Megahome?

 

vraag 2

De directeur van Megahome  kwam uit Emmeloord waar ook een voormalige Almelose ex-burgemeester woonde. Zijn er toen afspraken gemaakt waar de Raad niets van af wist?

 

vraag 3

Lopen er nog schadeclaims bij de rechtbank van Megahome over bouwkavels?

 

vraag 4

Het bedrijf had meerdere bv’s die allen onder faillissement stonden. Waarom zijn toen grote projecten aan dit bedrijf  beloofd?

 

vraag 5

Er zijn mondelinge afspraken gemaakt met Megahome  over bouwkavels Weggeler, Leemslagen, Vriezenveenseweg, Kollenveld en de toenmalige bloemenkiosk van Sinnema op het marktplein. De Bloemenkiosk werd later door Megahome  weer verkocht aan de gemeente Almelo.

Heeft de gemeente Almelo nog meer bouwprojecten beloofd aan Megahome  en zijn deze kavels in het bezit van de gemeente?

 

vraag 6

Wegens toezeggingen van het college aan het bedrijf is er veel geld verloren gegaan met het bouwrijp maken van bouwkavels t.b.v. bouwprojecten. Kunt u de kosten daarvan in beeld brengen?

 

vraag 7

Waarom is er niet eerder ingegrepen door de gemeente Almelo want in 2009 waren er al klachten bekend bij de Rabobank wegens het niet nakomen van afspraken.

 

vraag 8

Heeft Megahome  of NPB ontwikkeling b.v.  in Almelo bouwkavels of huizen in bezit?  Wat gaat daar nu mee gebeuren of komen de kosten straks bij de Almelose burgers terecht?

 

Dank U.
Wij zien de antwoorden met belangstelling tegemoet,

 

Namens de PVA fractie,

 

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply