Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B&W van Almelo “Leefomgeving”

 

pva_1466085a

Almelo 13  jui

 

Geacht college,

Het beeld dat de gemiddelde burger heeft van de overheid is samen te vatten met de woorden bureaucratie en afstand. Vooral op het gebied van de directe leefomgeving is voor de gemeente van belang de betrokkenheid van de burgers te stimuleren. Het ‘meedenken’ van de burgers kan leiden tot een verrijking van beleid, waarbij het beleid meer effectief en slagvaardig kan worden.
In verband met het bovenstaande hebben wij vragen over Leemslagen, Eurol, en Zwierink Standbouw.

 

vraag 1

De gronden van Leemslagen worden weer geschikt gemaakt voor oorspronkelijke agrarisch gebruik.  Met medewerkers van de provincie is afgesproken dat er een plan wordt opgesteld waarin zowel de boscompensatie als ook de herinrichting van de strook grond waar zich het voormalig gronddepot bevindt, zal worden meegenomen. Het college heeft besloten 100.000 euro uit de “Voorziening Leemslagen” te reserveren voor financiering. 


Nu hebben wij geconstateerd dat de gronden al zijn verkocht  voor
1.115.000 euro, 90.500 euro en 22.600 euro.

U zult kunnen begrijpen dat wij daar uiteraard graag wat meer uitleg over willen hebben. 

 

vraag 2

Wij zagen een promotiefilmpje van Eurol over de kraan van CTT. Er is toestemming gegeven dat de kraan alleen voor CTT gebruik Is en dat er een kraanstop is aan het eind van het CCT perceel. Dit is aangegeven middels de bouwtekening.

Hoe is het dan mogelijk dat op het terrein van Eurol kraanrails liggen terwijl deze niet zijn aangevraagd?

  

vraag 3

Het college wil het bestemmingsplan Zuidentree en Windmolenbroek-Groeneveld wijzigen teneinde de vernieuwbouw en uitbreiding van Zwierink Standbouw mogelijk te maken.

Zonder dat de omwonenden er van op de hoogte waren is vorig jaar reeds 15 meter bosrand door Zwierink aangekocht van de gemeente.

 

Inmiddels heeft de gemeente de verwijdering van de bosrand goedgekeurd terwijl agrarische gronden met de bestemming agrarisch zijn bestemd voor agrarisch gebruik. Er mogen daar dus geen gebouwen worden neergezet.


Hoe is het mogelijk dat geen enkele bewoner hier van af wist en er dus ook geen bezwaren kon worden ingediend?

Wij zien de beantwoording van de vragen met belangstelling tegemoet,

 

Namens de fractie PVA,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply