Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Waarom kruipen katten graag in zakken en dozen?

 

9

Een plastic zak of een kartonnen doos? Bram is er stapel op!

 

Zet een doos thuis neer in de buurt van je kat en het duurt maar even voordat de kat in de doos zit. Maar niet alleen in dozen, maar ook (voornamelijk net iets te kleine) tassen zijn erg leuk om in te gaan zitten.

Onderzoekers Claudia Vinke en Ruth van der Leij van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht besloten onderzoek te doen naar dit fenomeen. Uit het onderzoek blijkt dat katten de dozen of zakken gebruiken om te schuilen, waardoor hun stressniveau aanzienlijk verlaagt.

Maar of dat echt zo is? Het is voor de kat in ieder geval een ideaal privé territorium om de wereld rondom ongezien te bespioneren.

 

16

 

12

 

17

 

15

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply