Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Helft telefoontjes door gemeente fout of niet beantwoord (Binnenlands Bestuur)

 

tel

 

Gemeenten slagen er lang niet altijd in om telefonische vragen van burgers juist of volledig te beantwoorden. Een groot gedeelte van de bellers krijgt zelfs helemaal geen antwoord. Dat blijkt uit de Kwaliteitsmonitor 2016 van marktonderzoekbureau Team Vier.

Lees verder:

Helft telefoontjes door gemeente fout of niet beantwoord ..

 

Schriftelijke vragen aan College van burgemeester ..

Gemeente heeft geen gezicht meer voor de burger

 

Reactie:

Burgers en raadsleden hebben regelmatig vragen over allerlei zaken die er spelen binnen onze gemeente. Zeker als oppositiepartij heeft de PVA geen andere mogelijkheden om deze informatie te krijgen dan door het stellen van zogenaamde raadsvragen of d.m.v. schriftelijke vragen. Als raadslid hoop je dan dat je een eerlijk, volledig en tijdig antwoord krijgt van het college. De laatste tijd viel het de PVA, maar ook bijna alle andere partijen in de raad, op dat de beantwoording steeds vaker te wensen over liet.

Dit leidt ertoe dat naar aanleiding van deze vragen, dezelfde vragen weer gesteld moeten worden of aanvullende vragen, omdat de antwoorden onduidelijk zijn. Een weinig effectieve manier van werken.

Ook zien wij dat burgers ons steeds vaker gaan benaderen nadat bellers geen duidelijk antwoord krijgen op hun telefonische vragen en dat brieven naar de gemeente onvoldoende of helemaal niet worden beantwoord.

Hiermee slaat binnenlands bestuur (wederom) de spijker op z’n kop.

Een zorgelijke ontwikkeling.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply