Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Toerismesector steeds belangrijker
Categories: Economie

 

centrum

Centrum Almelo

 

De toerismesector wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Voor het tweede jaar op rij  zijn de toeristische bestedingen in 2015 met circa 5 procent gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor. De waarde van deze toeristische bestedingen bedraagt inmiddels 72,7 miljard euro. Dat meldt CBS.

Toerismesector steeds belangrijker – CBS

Opbrengst toeristenbelasting gemeenten stijgt met 8,6 procent – CBS

 

Reactie:

De toeristen branche waar veel ondernemers het van moeten hebben, daar kan je gerust de kosten onbedaarlijk van laten stijgen vindt de gemeente Almelo. Het gaat tenslotte niet over ondernemers, maar wel hoe we een begroting rond moeten krijgen. Het overhevelen van taken van regering naar gemeentes kan niet zonder daar een budget er aan te verbinden, dit is niet het geval dus zoekt onze gemeente de weg van de minste weerstand en word wederom het MKB benadeeld. Die benadeling, volgens ons gewoon diefstal, wordt ook bij het WOZ toegepast, heel veel huizen worden beoordeeld op een marktwaarde waar de huidige bezitter het onmiddellijk voor zou verkopen. U begrijpt die taxaties raken kant nog wal, maar opnieuw u de burger accepteert het en haalt uw schouders op, zo van er is toch niet aan te doen.  Zaken die voor ons onverteerbaar zijn.

Toeristenbelasting in Almelo | Partij Vrij Almelo

Toeristenbelasting in Almelo (2) | Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Toerismesector steeds belangrijker”

  1. Henk schreef:

    Daar in Almelo begrijpen ze er echt helemaal niets van! Ik ben van mening dat je juist blij moeten zijn met toeristen in Almelo. Zij komen de gemeente immers niet tot last met uitkeringen, het zijn slechts zeer tijdelijke inwoners en zijn juist een welkome aanwinst voor de al jaren kwakkelende lokale economie. Dat moet je dus juist NIET de toeristenbelasting gaan verhogen. Dan ontmoedig je toeristen juist om Almelo als vakantiedoel uit te kiezen. Dit afgezien het feit dat het aantal toeristen, zo bleek in de perspectiefnota 2016 van de gemeente Almelo, al fors terugloopt.Er zijn m.i. tal van andere, veel betere voorbeelden in Almelo, waarop wèl bezuinigd zou kunnen worden!

Leave a Reply