Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Werken tot je erbij neervalt
Categories: Sociaal

 

1

Versnelde verhoging van de AOW-leeftijd

 

Geweldig, het spel wordt gespeeld om de bevolking voor te bereiden dat – ondanks alle beloftes – men gewoon door zal moeten werken tot je 70ste. En over die leeftijd is het laatste woord ook niet gesproken.

Maar hoe hoger de pensioenleeftijd hoe minder mensen het pensioen halen. Feitelijk wil men gewoon dat u werkt tot uw dood. En uiteraard tot uw dood wel verplicht maandelijks uw uitgesteld salaris in de vorm van pensioenpremies blijven afdragen. Doorziet u het spel ondertussen? Wij wel!

AOW-uitkering 2016

 

Fabeltjes:

Jongeren betalen de rekening als de AOW-leeftijd niet wordt verhoogd.

Antwoord: Dat is onzin. Het tegengestelde is waar: Verhoging van de AOW-leeftijd gaat juist ten koste van jongeren. Degenen geboren na circa 1975 krijgen de volle leeftijdsverhoging voor de kiezen. De ouderen worden geheel of gedeeltelijk gevrijwaard. Jongeren worden bovendien dubbel getroffen omdat de AOW achterblijft bij de verdiende loonontwikkeling. De AOW is nu slechts circa 8000 euro bruto per jaar. Dat is circa 25% van het gemiddeld verdiende inkomen. In 2035, als de 1975-generatie 60 jaar is, zal de AOW nog maar 22,5% van het gemiddelde verdiende loon bedragen.

De AOW wordt onbetaalbaar.

Antwoord: Het aantal 65-plussers zal stijgen. Dat leidt tot meer AOW-uitgaven. Maar daar staat tegenover dat de belastingen die 65-plussers over hun aanvullend pensioen betalen ook groeit. De extra belastinginkomsten zullen sterker stijgen dan de AOW-uitgaven omdat de AOW-premie verdergaand wordt gefiscaliseerd, en omdat de AOW-uitgaven worden gedrukt doordat de AOW al achterblijft bij de gemiddelde verdiende lonen.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply