Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Categories: Sociaal

 

anbo

 

Geachte redactie,

Hierbij een persbericht van seniorenorganisatie ANBO en Alleszelf.nl. We hopen dat u kans ziet hier aandacht aan te besteden.

Voor nadere persvragen kunt u zoals altijd bij mij terecht!

Met vriendelijke groet,

Joeri Veen
persvoorlichter/woordvoerder Zorg en Wonen
06-13342127 / j.veen@anbo.nl

 

24 september 2016

‘Nationale Alleszelf.nl Vulweek’ van 3 t/m 7 oktober 2016

 

Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren startupAlleszelf.nl en ouderenbond ANBO de Nationale Alleszelf.nl Vulweek 2016. Deze actie is nodig omdat het voor senioren niet goed mogelijk is om eenvoudig diensten te vinden, vergelijken en gebruiken. De Vulweek loopt van 3 t/m 7 oktober 2016 viaAlleszelf.nl/nav2016.

 

Geen goede hulp door ontbreken goede info

Er zijn in ons land veel diensten voor senioren die helpen langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Denk aan maaltijden aan huis, telefooncirkels, bezoekdiensten, klusjesmannen en -vrouwen, thuiszorg, hulp bij computer, smartphone, huisdieren, administratie of aanpassing van de woning. Vaak zijn deze diensten echter niet goed te vinden, te vergelijken en te gebruiken. Hierdoor blijven ouderen onnodig verstoken van passende oplossingen. Juist nu steeds meer senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen is dit een groot probleem.

 

Actie als voorbeeld van eigen kracht

De Nationale Alleszelf.nl Vulweek is een actie die digitaal vaardige ouderen senioren uitnodigt om de gegevens over zoveel mogelijk aanbieders van diensten door te geven. Het gaat bijvoorbeeld om diensten voor ontmoeting, thuiszorg en klussen in huis en tuin. Tijdens de actieweek kunnen senioren de gegevens op eigen gelegenheid en op hun eigen computer invullen. Daarna zal Alleszelf.nl de aanbieders in duidelijke online categorieën beschikbaar maken voor iedereen in Nederland. De Vulweek wil hiermee een voorbeeld zijn van eigen kracht van senioren.

 

Alleszelf.nl en ANBO actiepartners

Sinds 2014 informeert Alleszelf.nl over diensten en oplossingen waarmee ouderen beter en langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Inmiddels kent Alleszelf.nltientallen thema’s en honderden aanbieders. Alleszelf.nl is een erkende ‘social enterprise’ en startup-onderneming die geleidelijk het complete aanbod van hulp en ondersteuning voor ouderen in heel Nederland op één plek wil tonen. Als dé belangenbehartiger voor senioren vindt ook ANBO het belangrijk dat passende oplossingen makkelijk vindbaar zijn. Daarom trekken Alleszelf.nl en ANBO in deze actie samen op.

 

Praktische informatie

De Nationale Alleszelf.nl Vulweek vindt plaats van 3 t/m 7 oktober 2016. Voor aanmelding en meer informatie: Alleszelf.nl/nav2016.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of een interview kunt u voor Alleszelf.nl contact opnemen met Hugo van den Beld, info@alleszelf.nl en 06-81715500. Voor contact met de ANBO kunt u terecht bij Joeri Veen, j.veen@anbo.nl en 06-13342127.

 

Al 115 jaar ervaren en eigentijds. ANBO is de meest invloedrijke seniorenorganisatie van Nederland. Landelijk, regionaal en lokaal beïnvloedt ANBO de beleids- en opinievorming rond senioren. Op individueel niveau kan ieder lid bij ons terecht voor persoonlijk advies, ondersteuning en heel veel voordeel en korting.
Joeri Veen
Persvoorlichter/Woordvoerder
+31 (0)348 46 66 02
06-13342127
Twitter
ANBO
Houttuinlaan 3
3447 GM Woerden
www.anbo.nl

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply