Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Bomenkap op het Sluitersveld

 

11

 

Onlangs kreeg de PVA een melding binnen dat er op het Sluitersveld 26 bomen worden gekapt. Ik ben direct gaan kijken en kwam bij navraag tot de opmerkelijke conclusie dat het merendeel van de omwonenden tot grote frustratie niet op de hoogte blijken te zijn van deze bomenkap.

Enkele bedrijven in de omgeving hebben de plannen van de gemeente om bomen te kappen wel gelezen in de krant maar waren niet vooraf geïnformeerd om welke bomen het ging.

Toch zijn de berichten van deze mensen over de plannen van de gemeente wisselend. Door sommigen wordt het juist als positief ervaren mede doordat er in het verleden veel is beloofd en weinig is gedaan aan groot onderhoud van bomen en groen…

Vooral bomen dragen bij aan een groene, prettige leefomgeving. Toch kunnen ze, in geval van slecht onderhoud, ook een risico vormen voor mensen en gebouwen. Onlangs is er nog schade aangericht door een omvallende boom die op een pas geschilderd pand terecht kwam terwijl de bewoners vaak bij de gemeente hebben geklaagd daar iets aan te doen.

Intussen is de schade verhaald en uitbetaald door de gemeente.

Uiteindelijk dus op kosten van de belastingbetaler…..

Regelmatige inspectie en een goede beheerplanning zijn dus onmisbaar. Het komt regelmatig voor dat door slecht onderhoud vallende takken ernstig letsel kunnen veroorzaken. Het is taak als gemeente om het openbaar groen te beheren en te onderhouden.

 

Hans van der Burg,

Fractiemedewerker wet- en regelgeving

 

2

 

10

 

14

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply