Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gepensioneerde stemmer van plan coalitiepartijen af te straffen in 2017
Categories: Sociaal

 

anbo

 

Beste redactie,

Hierbij sturen wij u (onder embargo) alvast de resultaten van een peiling van ANBO onder 6000 gepensioneerden. Hoewel gepensioneerden volgens het kabinet kunnen rekenen op enige vorm van koopkrachtreparatie, zeggen de respondenten ook dat dit niet van invloed is in het stemhokje. Om nogmaals aandacht te vragen voor het koopkrachtverlies van gepensioneerden trapt ANBO morgen het politieke jaar af door tussen 8 en 12 uur gevulde koeken uit te delen op het Plein in Den Haag. We gaan gesprekken aan met voorbijgangers, leden en politici, om de noodzaak van specifieke reparatie, voor een specifieke groep gepensioneerden, nogmaals over het voetlicht te brengen. Wij hopen dat u ons bericht overneemt. Bij voorbaat dank.

Vriendelijke groet,

Manon Huisman
Woordvoerder
06-2348 1568

 

Coalitiepartijen VVD en PvdA lopen het risico flink afgestraft te worden bij de verkiezingen in 2017. Een van de redenen daarvoor is de gebrekkige inspanning om de inkomenskloof tussen werkend en niet-werkend te dichten. Uit een recente peiling van seniorenorganisatie ANBO onder ruim 6000 respondenten blijkt dat de VVD en PvdA niet meer kunnen rekenen op de stem van de gepensioneerde kiezer.

Te weinig, te laat 

Stemde in 2012 naar eigen zeggen nog ruim een derde van de 6000 respondenten op de PvdA of VVD, nu zegt nog geen 6 procent dat te doen. Sterker, slechts 131 respondenten zegt alsnog op een coalitiepartij te stemmen wanneer de koopkracht gerepareerd wordt. ANBO-directeur Liane den Haan: “Ondanks alle inspanningen van het kabinet geven gepensioneerden duidelijk aan dat het te weinig is en vooral ook te laat. De koek is op en dat zullen ze in het stemhokje laten blijken.” Een gemiste kans voor het kabinet vindt Den Haan: “Jaren hebben we gehoord dat gepensioneerden de rijkste groep Nederlanders zijn. Terwijl er aantoonbaar een groep gepensioneerden is die steeds minder te besteden heeft omdat hun inkomen daalt of gelijk blijft, terwijl de kosten voor levensonderhoud en vooral zorg stijgen.”

Ruim 3 miljoen gepensioneerde stemmers
De groep gepensioneerden wordt electoraal gezien steeds belangrijker. “Met ruim 3 miljoen 65-plussers is dit een groep waar de politiek rekening mee moet houden. Het lijkt erop dat dit besef nog niet is doorgedrongen. Willen ze de stem van de gepensioneerde terugwinnen, dan moeten ze aan de bak en zich inspannen voor deze groep. Belangrijkste taak is de koopkracht voor de groep die het het zwaarst heeft te repareren.”

ANBO geeft ‘koekje voor het bloeden’

Om deze oproep kracht bij te zetten geeft ANBO op 6 september op ’t Plein in Den Haag samen met Bakkerij ’t Stoepje een ‘koekje voor het bloeden.’ Na jarenlang ‘kruimels’ van het kabinet te hebben gekregen geven ANBO en Bakkerij ‘t Stoepje gepensioneerden wel een goed gevulde koek.

Resultaten-peiling-verkiezingen.pdf
68kBs

 

Al 115 jaar ervaren en eigentijds. ANBO is de meest invloedrijke seniorenorganisatie van Nederland. Landelijk, regionaal en lokaal beïnvloedt ANBO de beleids- en opinievorming rond senioren. Op individueel niveau kan ieder lid bij ons terecht voor persoonlijk advies, ondersteuning en heel veel voordeel en korting.

 

Manon Huisman
Persvoorlichting
0348-466658
06-23481568
Twitter
ANBO
Houttuinlaan 3
3447GM Woerden
www.anbo.nl

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply