Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zeker 282 mensen dupe van datalek in Almelo

 

2

 

De Partij Vrij Almelo (PVA) krijgt verontrustende telefoontjes van mensen die zich zorgen maken wat er met hun gegevens gaat gebeuren. We spreken van een datalek als persoonsgegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden mogen hebben. Een datalek is het gevolg van een beveiligingsprobleem. In de meeste gevallen gaat het om uitgelekte computerbestanden die ongezien worden opgehaald.

De gemeente zal dan ook moeten investeren in de software om mogelijkheden toe te voegen voor het inzien door wie en wanneer een bestand is geopend. Deze ontbreken waarschijnlijk, waardoor niet vastgesteld kan worden wie toegang tot de gegevens heeft gehad.

 

Onder: de brief van de gemeente Almelo die PVA van een inwoner kreeg toegestuurd

1

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply