Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De Doorbraak. Een beek met een verhaal

 

?

De Doorbraak

 

Zaterdag 1 oktober 2016 is de dag dat De Doorbraak vrij toegankelijk is voor iedereen. Op deze dag is de officiële opening voor het publiek en mag iedereen die het leuk en interessant vindt een kijkje nemen bij dit prachtige project. De PVA was bij de opening voor genodigden op 30 september aanwezig en liet bij ons alvast een bijzonder goede indruk achter.

Voor de aanleg van deze nieuwe beek die stroomt van de Loolee, ten zuidoosten van Almelo, naar de Eksosche Aa bij Ypelo en die afwatert in de Regge bestaan drie hoofdredenen.

  1.  de Doorbraak voorkomt dat Almelo en Bornerbroek onder water lopen bij extreme regenval; ze biedt daarnaast ruimte om veel water op te vangen en vast te houden.
  2.  de Doorbraak ligt de in de ecologische verbindingszone die de Sallandse Heuvelrug met Noordoost-Twente verbindt en haar bovendien voorziet van van helder en zuiver water.
  3.  de Doorbraak krijgt krijgt landelijk schoon water uit de Loolee en de beken rond de Azelerbeek en geeft dat via de Eksose Aa bij Ypelo door aan de Regge. Zo draagt ze bij aan de leefbaarheid van de in oude luister herstelde Regge.

Eigenlijk is er dan nog een vierde doel, dat voortkomt uit de de combinatie van de drie bovenstaande: de landschapsontwikkeling, die het gebied nog meer geschikt maakt voor beleving, in de vorm van wandel- of fietstochten of eenvoudige recreatie.

 

1

 

2

 

?

?

53

 

55

 

57

 

4

Weerman Reinier van den Berg “klimaatverandering”

 

59

 

2

 

14

 

?

Foto’s Hans van der Burg (PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply