Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Lang zult u wonen
Categories: Sociaal

 

5

 

Zorgbelang Overijssel organiseerde in samenwerking met andere partijen de afgelopen tijd themabijeenkomsten ‘Lang zult u wonen’. In deze nieuwsbrief vindt u daarover meer informatie.

 

Druk bezochte bijeenkomsten Lang zult u wonen in Ootmarsum, Den Ham en Almelo

Zorgbelang Overijssel organiseerde in samenwerking met ouderenbonden en gehandicaptenplatforms de afgelopen tijd themabijeenkomsten ‘Lang zult u wonen’. Hans Engelbertink, bouwkundig adviseur van de gemeente Hengelo en Rienke Vedders – Dekker senior adviseur zorg & ouderen van Zorgbelang Overijssel hielden inleidingen. De aanwezigen luisterden zeer aandachtig naar de interessante lezingen die praktische informatie bevatten over het zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Er werd ook ruimschoots aandacht besteed aan het thuis blijven wonen met beginnende dementie. Na afloop konden aanwezigen vragen stellen en kregen informatiemateriaal mee naar huis om in alle rust het geheel op zich te kunnen laten inwerken. Het waren zeer geslaagde bijeenkomsten.

 

Enorme belangstelling voor Lang zult u wonen in Dedemsvaart

In Dedemsvaart werd op 10 oktober een themabijeenkomst Lang zult u wonen gehouden in een volle zaal van het multifunctioneel centrum de Baron. De voorlichting werd georganiseerd door de Protestants Christelijke Ouderenbond en de Katholieke Bond voor Ouderen in samenwerking met Senioren Advies Hardenberg en de gemeente Hardenberg. De opkomst was buiten verwachting hoog. Het onderwerp leeft onder de ouderen van Dedemsvaart en omstreken. Meer dan 150 mensen waren aanwezig. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Rene de Vent van de gemeente Hardenberg. Hij benadrukte dat veel mensen bij het ouder worden graag zo lang mogelijk in hun woning willen blijven wonen en dat de overheid dit ook graag wil in verband met de stijgende zorgkosten. Hans Engelbertink en Rienke Vedders – Dekker hielden ook hier inspirerende inleidingen. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. De bijeenkomst is zeker voor her! haling vatbaar.

 

RTV oost aanwezig tijdens bijeenkomst Lang zult u wonen in Almelo

RTV oost heeft een programma gemaakt over wonen met dementie in de eigen omgeving. Hierin werd o.a. aandacht besteed aan brandveiligheid (kookbeveiliging) en een bijeenkomst van Lang zult u wonen. Deze bijeenkomst werd gehouden voor de seniorengroep van wijkgemeente Pniel in Almelo. Op deze goed bezette bijeenkomst werd door Rienke Vedders – Dekker van Zorgbelang Overijssel informatie gegeven over dementie en langer zelfstandig thuis blijven wonen. Het was een interessante en leerzame middag voor de ruim vijftig aanwezigen. U kunt het programma bekijken via http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=252239

 

Inspirerende bijeenkomst Lang zult u wonen in Markelo

Op 27 oktober waren Hans Engelbertink en Rienke Vedders – Dekker te gast bij de Hervormde Vrouwenvereniging Markelo. In een goed gevulde zaal van meer dan 70 aanwezigen spraken ze over de mogelijkheden om nog lang veilig en prettig in het eigen huis te blijven wonen. Het is voor ouderen die vergeetachtig worden vaak juist prettig om in hun eigen huis en in de eigen vertrouwde buurt te wonen. Echter, naast de nodige aanpassingen in het huis vergt het ook de nodige energie van de mantelzorgers. In deze bijeenkomst werd hier extra aandacht aan besteed.

 

Altijd wat te leren!

Marja de Jong van Zorgbelang Overijssel zorgt voor de werving en scholing van vrijwilligers bij Lang zult u wonen. Samen met SWO Dinkelland ontstond het idee om de senior adviseurs uit te nodigen voor een scholingsdag over Lang zult u wonen. “Deze mensen zijn ontzettend belangrijk om ons gedachtegoed letterlijk bij de ouderen thuis te brengen,” vertelt Marja. “Zij kunnen uitleggen en adviseren hoe zij, met hulp van Lang zult u wonen, hun huis zodanig kunnen aanpassen dat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Voorwaarde is natuurlijk dat de vrijwilligers zelf weten welke hulpmiddelen er zijn en naar wie ze de mensen kunnen doorverwijzen. Daarom organiseren we dit soort bijeenkomsten.” Lees verder…

 

Lang zult u wonen bijeenkomst in 2017

Ook in 2017 willen we weer inspirerende, informatieve en interactieve bijeenkomsten Lang zult u wonen te organiseren. Met deze bijeenkomsten hopen we ouderen, mantelzorgers en een ieder die geïnteresseerd op een praktische en duidelijke manier te informeren over het langer zelfstandig thuis wonen. U kunt op verschillende manieren kennismaken met de mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. De aanwezige deskundigen kunnen op veel vragen uit de zaal direct een antwoord geven.  Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst, de enige voorwaarde is dat de bijeenkomst door minimaal 30 mensen bezocht wordt.  Ook voor gemeenten en instellingen kan een bijeenkomst georganiseerd worden, echter hieraan zijn wel kosten verbonden.Voor meer informatie kunt contact opnemen met Rienke Vedders – Dekker, emailadres: r.vedders@belangenorganisatieoverijssel.nl of ! via 074 – 2500155.

 

www.belangenorganisatiesoverijssel.nl

 

Belangenorganisaties Overijssel

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply