Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
ANBO helpt 107 gezinnen hun zorgen een beetje te vergeten
Categories: Sociaal

 

 

23 december 2016

Medewerkers en vrijwilligers delen vandaag en morgen kerstpakketten uit

Een kerst zonder zorgen. Dat gunnen we iedereen. Maar niet iedereen kan zijn zorgen vergeten tijdens de feestdagen. Daarom vroeg ANBO, de belangenbehartiger voor senioren, duizenden mensen wie er volgens hen een hart onder de riem kan gebruiken. “En dat hebben we geweten. Medewerkers en vrijwilligers bezorgen vrijdag en zaterdag maar liefst 107 pakketten in het hele land”, zo zegt ANBO-bestuurder Liane den Haan. “Veel mensen bellen ons omdat ze moeilijk rondkomen of soms zelfs helemaal niet. Wij kunnen dat niet zomaar oplossen, maar we kunnen hen wel een hart onder de riem steken met een goedgevuld boodschappenpakket.”

ANBO bedacht deze actie vorige week vrijdag en riep afgelopen zaterdag via Facebook op mensen met een kleine portemonnee aan te melden. Den Haan: “Vanaf moment één liep het storm. We wilden 100 pakketten uitdelen, maar toen we even niet opletten gingen we er al overheen. We delen daarom 107 pakketten uit. Met hulp van sponsoren en flexibele leveranciers zoals de Sligro in Gouda konden we deze actie binnen een week geregeld hebben.”

Naast boodschappen krijgen de mensen een extraatje van Woonz, een onafhankelijke huizenzoeksite voor zorgwoningen en sponsorde de Sligro in Gouda mooie pakketdozen. Zorgverzekeringsadviseur Sucsez betaalt de bezorging op plekken waar vrijwilligers of werknemers niet op tijd kunnen komen. Groenendijk Bedrijfskleding in Woerden had 15 kerstpakketten over, die ze ons schonken.

Via de ANBO Facebook-pagina is de bezorging van deze kerstactie te volgen.

ANBO bezorgt in Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Beneden Leeuwen, Bovenkarspel, Breda, Capelle aan de IJssel, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Dronten, Ede, Emmeloord,

Enkhuizen, Enschede, Gouda, Groningen, Grou, Haarlem, Heerlen, Hellevoetsluis,

Hoensbroek, Holendrecht, Hoofddorp, Hoorn, Kampen, Katwijk aan zee, Koog aan de Zaan, Krimpen aan de IJssel, Leeuwarden, Lelystad, Losser, Medemblik,

Nederweert-Eind, Nieuw Vennep, Nieuwerkerk a/d IJssel, Nieuwe-Tonge, Nieuwkoop, Oldenzaal, Oosterhout, Opende, Raalte, Reeuwijk, Reusel, Roosendaal,

Rotterdam, Sneek, Strijensas, Tiel, Tilburg, Ureterp, Utrecht, Velp, Venray, Vianen,

Weert, Werkendam, Woerden, Zoetermeer en Zwartemeer.

 

Al 115 jaar ervaren en eigentijds. ANBO is de meest invloedrijke seniorenorganisatie van Nederland. Landelijk, regionaal en lokaal beïnvloedt ANBO de beleids- en opinievorming rond senioren. Op individueel niveau kan ieder lid bij ons terecht voor persoonlijk advies, ondersteuning en heel veel voordeel en korting.

Renée de Vries
Woordvoerder Liane den Haan
0646270618
Twitter
ANBO

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “ANBO helpt 107 gezinnen hun zorgen een beetje te vergeten”

  1. Henk schreef:

    Er zijn inmiddels 1 miljoen huishoudens in Nederland die onder de armoedegrens leven. 107 kerstpakketten is dan ook helaas een druppel op de gloeiende plaat in Nederland. Den Haag zou zich eens stevig moeten gaan beraden hoe het zover allemaal gekomen is…!

Leave a Reply