Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B&W over niet beantwoorde brief Dierenambulance Twente West

 

?

Dierenambulance Twente West

 

Geacht college,

Ons democratische systeem, gebaseerd op vertrouwen in onze volksvertegenwoordiging, wankelt juist door het steeds verder wegzakken van dat vertrouwen. Waarom gemeenten niet luisteren duidt Jaques Wallage als voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur de situatie kernachtig:

“Het systeem is doodziek, maar de hoofdrolspelers voelen zich kiplekker”.

 

Uit brieven van bewoners (die wij overigens wel beantwoorden) blijkt dat de gemeente Almelo niet of heel laat reageert. Dit strookt niet met uitingen die het college geregeld doet, de communicatie met onze inwoners de hoogste prioriteit geven.

Onlangs kregen wij weer een brief in handen die niet werd beantwoord door het college. In onze fractie leeft al langer de vraag hoe het college nou precies omgaat met ingekomen brieven.

 

De inhoud van de brief is het volgende:

Zoals inmiddels bekend is de Dierenambulance Twente West een reactie op het slechte functioneren van de Dierenambulance Almelo, welke onder de betaalde vleugels van de Dierenbescherming opereert.

Dit slechte functioneren betreft:

  1. de gebrekkige ondersteuning van Politie en Brandweer (de ambulance is slecht of niet bereikbaar). Klachten van meldpunt 144.
  1. het uitrijden en de respons op meldingen wordt bepaald door het economische belang (wat levert het op).
  1. de wijze waarop de Dierenbescherming onderscheid maakt tussen betaalde krachten en onbetaalde vrijwilligers, waarbij de laatste groep onverantwoord wordt ingezet (gebrekkige kleding, bovenmatige werkdruk).

 

Zoals u uit de brieven kunt opmaken willen wij alleen een simpele vergoeding voor uitrijkosten die  Dierenambulance Twente West maken voor het uitrijden op verzoek van Politie, Brandweer en het Dierenasiel Noordbroek.

Indien de Gemeente wenst vast te houden aan de bestaande situatie waarbij de Dierenbescherming een vergoeding krijgt voor de dienstverlening van hun dierenambulance en hun dierenasiel Noordbroek is uiteraard de vraag waar deze vergoeding door de Dierenbescherming wordt besteed, immers de slechte toestanden bij beide diensten zijn u bekend (o.a. huisvesting, betaald personeel, het functioneren).

Voorts mag duidelijk zijn dat de Dierenambulance Twente West naast de essentiële 1e lijns hulp ook pro-actief een ondersteunende bijdrage levert aan de sociale aspecten die verbonden zijn aan het dierenwelzijn en het welzijn van de mens in de Gemeente Almelo. De educatieve informatie op evenementen en op scholen, de Dierenzorgpassen voor senioren en de Dierenvoedselbank zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Onze Stichting heeft een sterke lokale betrokkenheid, de Dierenbescherming duidelijk niet.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

Vraag 1.

Waarom zijn de brieven (2) van de Stichting Dierenambulance en Taxi Twente West nog niet beantwoord door het college van B&W?

Vraag 2.

Tijdens de informatiemarkt op 1 oktober voor ouderen ontving wethouder Irene ten Seldam (wethouder dierenwelzijn) een copy van de 1e verstuurde brief met de vraag daar nog eens naar te kijken. Waarom is daar wederom niet op gereageerd?

Vraag 3.

Is de Gemeente bereid deze Stichting (evenals de huidige vergoeding aan de Dierenbescherming) de beperkte ritkosten voor oproepen via Politie, Brandweer en Dierenasiel Noordbroek te vergoeden?

Vraag 4.

Indien de beantwoording achterwege blijft wat betekent dit voor de aanbestedingsprocedure en het verzoek van de Stichting Dieren- Ambulance & Taxi Twente West ( Dierenambulance Twente West)?

Vraag 5.

Wat is uw eerste indruk die de situaties in bestaande diensten die gelieerd zijn aan de Dierenbescherming in bovenstaande tekst weergeeft?

Vraag 6.

Bent u bereid om een extra impuls te geven aan verbetering van de dierenwelzijnssituatie in Almelo?

 

Graag hebben wij spoedig antwoord op de gestelde vragen.

 

Met vriendelijke groet,

Namens de Partij Vrij Almelo

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen PVA aan B&W over niet beantwoorde brief Dierenambulance Twente West”

  1. […] Schriftelijke vragen PVA aan B&W over niet … – Partij vrij Almelo […]

Leave a Reply