Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Beste lezers, voor zover wij u nog niet bereikt hebben, een voorspoedig en vooral gezond 2017

 

 

Om te beginnen, beste lezers, voor zover wij u nog niet bereikt hebben, een voorspoedig en vooral  gezond 2017. De 7 bestuursleden van de Partij Vrij Almelo kijken met tevredenheid terug op het 7-de jaar van ons bestaan in de Almelose raad, niet in de laatste plaats door de soms prima bijdragen van u, de lezer. Prima stukken en dit is welgemeend en geen stroopsmeerderij. Ga zo door ! Onze lezersgroep groeit constant en het leuke is dat wij merken dat we ook regelmatig gelezen worden door Nederlanders (Almelo-ers) over de gehele wereld.

Maar nu toch maar eens een gewetensvraag : Hoeveel gaat u dit jaar doneren aan zgn. goede doelen. Dan hebben wij het natuurlijk niet over de u afgedwongen donaties aan de blauwe enveloppen brigade onder leiding van  Jeroen Dijsselbloem ? U zult verbaasd staan hoeveel van uw centen indirect bij Jeroentje terecht komen als u niets vermoedend uw afdrachten doet.

Iedere Nederlander geeft gemiddeld tussen de 20 en 40 euro aan de zgn. “Goede doelen ”. Maar de eerste vraag is natuurlijk, wordt u geld wel goed besteed en waaraan? Heeft u daar enige invloed op ? In beide gevallen kunnen wij antwoorden, de directies van de clubs zoals Cordaid, Icco, Oxfam Novib, het Rode Kruis zullen zeggen ” ja hoor, uw geld is goed besteed “. Wij schreven daar al eerder over. Het doel waaraan het geld besteed wordt ? Ook daar hebben wij zo onze twijfels over, want wilt u wel dat uw geld naar doel A of B toegaat en komt het geld daar aan ? Kijk naar b.v. Haïti, miljoenen gingen er heen, maar aangekomen bij het uiteindelijke doel ?????

Waarom geven wij eigenlijk aan deze “goede doelen ”? Kopen wij daarmee een fictief schuldcompleks af, is het echt medelijden of compassie, of willen wij indirect aardig gevonden worden Met name onze zgn. sociaal democraten zijn er een toonbeeld van, ik zou haast zeggen een dwangmatig geven. Uiteraard nooit met hun eigen centen, dat zou pijn doen, maar met het idee om ergens te landen in een warm oord, je moet uiteindelijk zien wat er met “je” centen gebeurt, niet waar, en daar ontvangen te worden als een vorst, dat streelt het ego, dus meer geven svp. Een goed voorbeeld van het “goed” willen doen met de centen van een ander vindt u natuurlijk dicht bij huis. Hoeveel aan de koninklijke familie “verbonden “goede doelen zijn er niet, Anjerfonds, koningin Wilheliminafonds, enz. enz, waarvan met grote stelligheid kan worden aangenomen, dat de familie wiens naam aan deze instellingen wordt verbonden zelf geen cent doneren. Laten wij maar zeggen het Dagobert Duck syndroom.

De gezamelijke “goede doelen”, u las hier al eerder over, ontvangen van u, maar dat merkt u niet, het gaat via de belastingen totaal per jaar ruim een half miljard aan overheidssubsidie! Daarmee spelen zij dan suikeroom en tante en nogmaals uw invloed op het bestedingsgedrag is NUL. Dat betekent, dat iedere Nederlander werkend of niet, jong of oud via de belastingen 300 euro per jaar “bij” MOET dragen aan z.g.  ”goede doelen”. Echter hebben wij het over het aantal Nederlanders, dat belastingen betaalt, werkend of een steun trekkend, dan komen wij grofweg op 9 miljoen, dus wordt de bijdrage 550 euro, en zouden wij dan op dat getal in mindering brengen, de in ons land “aanwezigen”, die niet werken ! ? ! dan kom je gemakkelijk op 600 euro p/p/ per jaar.

Zou het niet een enorme prikkel zijn voor al die “goede doelen “clubs om nu eens zelf de broek op te gaan houden, dus geen ondersteuning meer in welke vorm dan ook via de belastingcenten ? Let eens op wat er gaat gebeuren. Binnen de kortste keren zijn er weinig of geen stichtingen, organisaties en clubjes meer over, want dan zijn zij afhankelijk van uw goedheid en zien de zaken er dus geheel anders uit. En wat dan met de  ”benadeelden” zult u vragen. Dat is dan aan u, als er een beroep op u gedaan wordt.

En wat doen wij met de aldus minimaal 500 miljoen “bespaarde” uitgaven ? Of wordt het inderdaad een besparing op overheidsuitgaven, waarover wij altijd zeer sterk onze twijfels hebben, of nog beter, zorg aan de Nederlanders die het echt nodig hebben en zich niet meer kunnen verweren, de ouderen dus, de zorginrichtingen, want daar zitten zij, die dit toch grotendeels allemaal hebben mogelijk gemaakt.

 

Namens de PVA,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply