Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dieren Welzijn Centrum Almelo, Gemeente en het Technasium van het Erasmus bundelen de krachten

 

 

De leerlingen van het Erasmus, afdeling Technasium, HAVO4, VWO4 en VWO5, hebben vrijdag 20 januari een presentatie gehouden van uitgewerkte plannen voor inrichting van een gebied voor het Dieren Welzijn Centrum Almelo. Dit gebeurde in de raadszaal van het stadhuis.

De pers, ouders, sponsoren, leerlingen leraren en politiek waren aanwezig. Wethouder Irene ten Seldam heette iedereen welkom en gaf aan dat infrastructuur en dierenwelzijn tot haar dagelijkse portefeuille behoren. Harry de Olde, raadslid van de gemeente Almelo namens de PVA benadrukte nog eens dat zijn partij dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan.

De beoordelingsgroep bestond naast de directie van de stichting uit Bert Deegens van Powerfield uit Drachten, Frank Gerards kattengedragstherapeut van Vitalidad uit Nijverdal, Ronny Jansen civiel technisch werkvoorbereider bij Aveco de Bondt en Harry de Olde.

Voorzitter Emiel Nijmeijer en zijn vrijwilligers zetten zich al jaren in voor de realisatie van een Dieren Welzijn Centrum in Almelo.

De leerlingen hadden gedegen onderzoek gedaan en lieten 7 bijzondere presentaties van elk 10 minuten zien. Na elke presentatie was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de leerlingen. Het was een mooie gelegenheid om de plannen te bekijken maar ook om nader kennis met elkaar te maken.

De stichting Dierenwelzijn Centrum is met het Erasmus tot groot genoegen van allebei een samenwerkingsverband op langere termijn aangegaan.

Er zijn plannen rond een gebied van veertig hectare waarvan 10 hectare wordt ingericht als Dieren Welzijn Centrum. De leerlingen kwamen met  goed uitgewerkte plannen waar de Stichting mee verder kan.

Het toekomstige centrum zal vervaardigd worden van gerecycled materiaal en toegankelijk zijn voor iedereen die van dieren houdt. Van vele kanten zijn er goede sponsoren gevonden. Een daarvan is Powerfields, die helpt bij de aanschaf van de grond van de gemeente.

 

Emiel Nijmeijer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik kan me het nog herinneren als de dag van gisteren

 

Er zitten elf jonge poesjes op mijn schoot. Er lopen er nog zo’n 20 rond, in een ruimte van twee bij twee meter. ’s morgens begon ik in een kennel met hondjes. Die was amper één vierkante meter. Veel te klein.”

Dat is een van de redenen waarom ik daar zat. Van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds verbleef ik achter de tralies van dierenasiel ’t Noordbroek in Almelo. Om eens mee te maken hoe dat is, opgesloten zitten in te kleine hokken.  

Dierenasiels hebben het in veel gemeenten zwaar door kortingen op subsidies. Maar in Almelo staan lokale ondernemers en instellingen al klaar om een nieuw dierenasiel te bouwen. Scholen, bouwbedrijven, meubelzaken, woningcorporaties, makers van zonnepanelen, allemaal willen ze wat bijdragen. In natura. 

Voor een goede huisvesting van dieren zijn het klimaat, bewegingsvrijheid, lig- en rustcomfort en omgevingsverrijking van groot belang. Dierenwelzijn komt in gevaar als het dier niet in staat is zich aan te passen of als de aanpassing veel moeite kost.

Daarom is er een nieuw, modern Dierenopvangcentrum nodig die ruimte gaat bieden voor mens en dier. Naast de opvang moet het centrum een uitgebreid dienstenpakket bieden dat uitstekend aansluit bij de veranderende omgang met dieren in onze samenleving. Geen enkel dier verdient het om in een asiel te zitten maar bij een mooi en schoon asiel met kei vriendelijke medewerkers is de adoptiekans veel groter!!

Mogelijk gaat er nu een langgekoesterde wens in vervulling. Dat vergt organisatorisch nog wel het een en ander.

Maar er is nu een enthousiast stel mensen bezig om dit voor elkaar te krijgen. Stukje bij beetje wordt een droom realiteit en zijn we straks niet meer een Almelo’s asiel, maar een ontmoetingsplek voor alle dierenliefhebbers uit de omgeving.

 

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Dieren Welzijn Centrum Almelo, Gemeente en het Technasium van het Erasmus bundelen de krachten”

  1. J. Voerman schreef:

    Almelo….pure armoede, ook voor dieren…

  2. bert [maathuis] schreef:

    En nu maar de druk er op houden, zodat het startsein voor de nieuwbouw (in 2017?) gegeven gaat worden!
    Hoe eerder het DWC-Almelo gereed is, des te beter voor het Almelose dierenwelzijn!

Leave a Reply