Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het grote ongenoegen; over de kloof tussen burgers en politiek

 

De 9 populieren aan de Sesadwarsstraat

 

Wij als VVE tuinstraat zijn benaderd door een tijdelijk ambtenaar inzake z.g. inspraak in het bomen kappen Sesadwarsstraat. Na er in 1e instantie 2 versies naar keuze werden ingesteld bleek na 2 weken dit nog maar 1 keuze (oftewel geen) over te blijven. Zie onze website over het verloop van de procedure. Wij hebben de indruk dat de gemeente Almelo een loopje met ons neemt door eerst 2 keuzes voor te stellen en vervolgens met geen keuze te komen. Deze strategie volgen meer gemeentes maar dat maakt de burger wel monddood. De burger vragen over zijn mening en vervolgens zijn eigen zin doordrijven. Vraag dan die burger überhaupt niet naar zijn mening als het er toch niet toe doet.

Wij verwijzen naar onze correspondentie zie onze website: vvetuinstraat.nl, lees ook oude bestanden in http://vvetuinstraat.nl/oudnieuws.html

Wij willen serieus en niet bij de neus te worden genomen. Kortom, uw fractie kan dit verwoorden dus wij wachten met spanning op uw reactie.

Vve Tuinstraat Almelo

 

Hans van der Burg, fractiemedewerker wet- en regelgeving PVA heeft intussen contact gezocht met de omwonenden. Op zeer korte termijn zal er wederom een gesprek plaatsvinden waarbij dit keer de PVA ook aanwezig zal zijn.

 

Luisteren naar de burger. Het klinkt zo eenvoudig, maar blijkt in de politieke praktijk erg moeilijk te zijn. Voorbeelden te over waarbij de politiek aangerekend wordt niet te luisteren naar de wensen en behoeften van de burger. Elke burger die een verzoek heeft, een vraag of een opmerking, wil dat er naar hem geluisterd wordt. Als die burger het gevoel heeft dat hij niet gehoord wordt, ontstaat er een spanningsveld.

De een noemt dat de kloof tussen de burger en bestuur, de ander een verhardende samenleving. Slecht luisteren naar elkaar kan enorme gevolgen hebben. Goed luisteren naar elkaar gigantische voordelen.

Toch is het (ook) voor onze gemeente een lastig thema, dat luisteren naar de burger. Ikzelf zou, als politicus niets liever willen en ook nastreven te luisteren naar de burger. Ik zou graag willen weten wat hij/zij belangrijk vindt of voor wensen heeft. Ik geloof namelijk in een overheid en daarmee ook in politici die dienstbaar zijn aan de samenleving en haar burgers.

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply