Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
HET SOWECO DEBAT

 

 

Soweco bestaat al ruim 45 jaar waarvan de eerste 20 jaar redelijk succesvol waren als sociaal werkbedrijf voor mensen met een handicap.

Jarenlang waren de 6 gemeentelijke aandeelhouders w.o. Almelo tevreden over hun werknemers en de sociale doelstelling van dit leerbedrijf.

Intussen zagen wij dat Soweco al zijn sociale doelstellingen negeerde, multifunctioneel en te commercieel werd en als subsidie-ontvanger oneerlijke concurrentie bedreef met het lokale bedrijfsleven en derhalve onrechtmatig handelde in strijd met de subsidievoorwaarden.

Hoe komt men op het onzinnige idee om een sociale werkplaats commercieel te willen laten concurreren met het bedrijfsleven?

 

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “HET SOWECO DEBAT”

 1. bert xmaathuisx schreef:

  “Hoe komt men op het onzinnige idee om een sociale werkplaats commercieel te willen laten concurreren met het bedrijfsleven?”

  Inderdaad, daar kan toch geen gezond verstand achter zitten.

  Welke richting/directie wordt een bedrijf/instelling uitgestuurd? Dat is uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de chauffeur, de bestuurder, de directie-bepaler/directeur. Hier komt Reinier (v. Broekhoven) om de hoek kijken. Inmiddels al 7 jaar aanstuurder van deze instelling.

  Wanneer gaat er bespreking plaatsvinden tussen [afgevaardigden van] de werkers bij Soweco, Reinier (v. Broekhoven), wethouder Javier (Cornelissen) en PVA??? Want behoorlijk bijsturen lijkt nu toch echt een eerste vereiste.

  Soweco lijkt op deze manier immers geheel de juiste richting (de weg) kwijt?

  Zó slecht [be]sturen; en dan zóveel geld verdienen??? De maatschappij op zijn kop!

Leave a Reply