Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen over Dierenambulance Twente West

 

Aan de Fractie Partij Vrij Almelo T.a.v. de heer H. de Olde.

 

Geachte heer De Olde,

Naar aanleiding van uw brief van 30 november jl., inzake de Dierenambulance Twente West treft u hierbij aan de antwoorden op de gestelde vragen.

 

Vraag 1.

Waarom zijn de brieven (2) van de Stichting Dierenambulance en Taxi Twente West nog niet beantwoord door het college van B&W?

Antwoord:

De eerste brief van 14 april 2016 is abusievelijk niet geregistreerd in het gemeentelijke documentatiesysteem en daarom niet gekoppeld aan het dossier inzake de Dierenambulance Twente West. De brief van deze organisatie van 2 november jl. is in behandeling genomen en daarvoor wordt de Dierenambulance uitgenodigd voor een gesprek met de wethouder.

 

Vraag 2.

Tijdens de informatiemarkt op 1 oktober voor ouderen ontving wethouder Irene ten Seldam (wethouder dierenwelzijn) een copy van de 1e verstuurde brief met de vraag daar nog eens naar te kijken. Waarom is daar wederom niet op gereageerd?

Antwoord:

Zie het antwoord op vraag 1.

 

Vraag 3.

Is de Gemeente bereid deze Stichting (evenals de huidige vergoeding aan de Dierenbescherming) de beperkte ritkosten voor oproepen via Politie, Brandweer en Dierenasiel Noordbroek te vergoeden?

Antwoord:

Op dit moment is het niet opportuun om nu al te kunnen beoordelen en/of te beslissen om naast de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage aan de Dierenambulance de gevraagde extra ritkosten te gaan vergoeden.

 

Vraag 4.

Indien de beantwoording achterwege blijft wat betekent dit voor de aanbestedingsprocedure en het verzoek van de Stichting Dierenambulance & Taxi West Twente (Dierenambulance Twente West)?

Antwoord:

Er is geen sprake van een aanbestedingsprocedure. Zie daarbij ook het antwoord op vraag 5.

 

Vraag 5.

Wat is u eerste indruk die de situaties in bestaande diensten die gelieerd zijn aan de Dierenbescherming in bovenstaande tekst weergeeft.

Antwoord:

De gemeente heeft de wettelijke taak om in het openbaar aangetroffen zwerfdieren op te vangen en dode dieren te ruimen. Deze wettelijke taak wordt namens de gemeente uitgevoerd door het Noordbroek en de Dierenambulance. Daarvoor ontvangt men een bijdrage in de kosten van de gemeente van respectievelijk afgerond 48.000 euro en 12.000 euro. Het Noordbroek draagt zorg voor de opvang en verzorging van (gewonde) zwervende gezelschapsdieren. Beide organisaties doen de werkzaamheden naar volle tevredenheid. De Dierenambulance vervoert in de openbare ruimte aangetroffen gewonde dieren en dode gezelschapsdieren.

 

Vraag 6.

Bent u bereid om een extra impuls te geven aan verbetering van de dierenwelzijnssituatie in Almelo?

Antwoord:

Dierenwelzijn gaat over de kwaliteit van het leven van een dier. Wie dieren houdt, moet zich houden aan bepaalde regels in de omgang met deze dieren. Zo zijn er regels voor verzorging, huisvesting en het vervoer van dieren. Dierenmishandeling en -verwaarlozing zijn strafbaar.

De Rijksoverheid controleert of eigenaren van dieren zich aan de regels voor dierenwelzijn houden.

 

Hoogachtend, Burgemeester en wethouders van Almelo, de secretaris, de burgemeester,

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen over Dierenambulance Twente West”

  1. […] Schriftelijke vragen over Dierenambulance Twente West | Partij Vrij … […]

Leave a Reply