Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B&W betreft stadstoezicht

 

Partij Vrij Almelo (PVA) Almelo, 24 januari 2017

 

Geacht college,

Stadstoezicht is een gemeentelijk bedrijf. De gemeente Almelo heeft dus regie en de zeggenschap over dat bedrijf. Dat wil dus tevens zeggen dat controle op uitvoering van taken gewaarborgd blijven.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

– Hoeveel stadstoezichters (handhavers) zijn er op dit moment?

– Hoeveel mensen werken er op kantoor (binnendienst)?

– Zijn deze twee afdelingen proportioneel in verhouding? – Wat is het takenpakket op kantoor (binnendienst)?

– Is er ook een hoogbetaalde directeur? Zo ja, zijn er nog meer hoogbetaalde (onnodige) managementlagen?

– Er wordt gezegd dat de stadstoezicht zichtbaar moet zijn voor de mensen in Almelo, maar waarom niet voor de woonwijken in Almelo?

– Heeft de stadstoezicht het beleid om de overige wijken te negeren? – Waarom wordt veiligheid en parkeerbeleid door heel Almelo niet gehandhaafd?

– Naar aanleiding van bovenstaande vragen willen wij graag in een uitgewerkt rapport zien wat nu precies de kosten en baten zijn van Stadstoezicht in Almelo? Hiermee bedoelen we de mensen op straat en op kantoor!

 

In het concept programmabegroting 2017 staat dat het streven van de gemeente Almelo is om meer taken op uitvoerings- en handhavingsgebied out te sourcen, waarbij dus wordt ingezet op de uitbesteding van taken van stadstoezicht naar de publieke sector .

 

Bent u het met ons eens:

– Dat de toezichthouders dan in een breder werkveld kunnen worden ingezet?

– Dat de toezichthouder dan op treedt als ‘ogen en oren van de gemeente’ en dus niet alleen als opsporingsambtenaar?

– Dat via samenwerkingsverbanden met andere gemeenten te komen tot een robuuste samenwerking in de uitvoering van de taken die toebehoren aan de overheid?

– Als men er toch voor kiest om het bedrijf stadstoezicht aan te houden, is het dan niet beter in het kosten en baten verhaal om het kantoor van stadstoezicht te huisvesten in het gemeentehuis? Waarvoor zij tevens dan ook de beveiliging van het gemeentehuis zorg kunnen dragen?

 

Wij zien de beantwoording van de vragen met belangstelling tegemoet,

Namens de PVA fractie,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen PVA aan B&W betreft stadstoezicht”

  1. bert [maathuis] schreef:

    Beetje moeilijk onderwerp, in mijn visie.
    Mensen worden vaak beboet omdat ze een overetreding maken of onoirbaar gedrag vertonen en dat doen uit frustratie[s], dan wel als gevolg van trauma[s].
    Frustraties die voort kunnen komen uit privé-omstandigheden, maar ook uit maatschappelijke omstandigheden/wantoestanden. Want maatschappelijke wantoestanden zijn er immers genoeg, ook in Almelo.
    Wat dat betreft ervaar ik stadswachters (handhavers!!! Waarvan?), net als tante en oom agent vaak als ongevoelig, arrogant, asociaal, niet communicatief. Zijn deze mensen zélf wellicht gefrustreerd? (Te laag loon, bijvoorbeeld?)

Leave a Reply