Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B&W van Almelo Betreft: toenemende incidenten azc Almelo

 

Almelo, 25 januari 2017

 

Geacht college,

Recent verschenen er weer berichten over incidenten in en rond het asielzoekerscentrum. De toenemende incidenten zijn voor de PVA onaanvaardbaar. Zowel binnen het azc als in de nabije omgeving en de rest van de stad kunnen spanningen ontstaan die de onderlinge verhoudingen onnodig op scherp stellen.

Wij willen daarom weten of Almelo voldoende is voorbereid op een mogelijke toename van de veiligheidsrisico’s in en rond het azc.

De PVA maakt zich al jaren zorgen over de veiligheidssituatie in en rond het asielzoekerscentrum (azc) in Almelo. Wij vinden het een primaire taak van de gemeente en politie om de veiligheid te waarborgen.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

 

–  Bent u bekent met alle berichtgeving over incidenten in en rondom de Almelose  asielzoekerscentra?

–  Heeft u een veiligheids- en risicoanalyse gemaakt van de huidige situatie rondom het azc in Almelo? Zo ja, kunt u de uitkomst daarvan aan de raad melden? Zo nee, waarom heeft u deze i.v.m. de toenemende incidenten (nog) niet gemaakt?

–  Is de politie in Almelo voldoende uitgerust om de veiligheid in en om het  azc te waarborgen en zijn er, indien noodzakelijk, extra middelen die kunnen en moeten worden ingezet.?

–  Hoe vaak is het voorgekomen dat er incidenten hebben plaatsgevonden op of rond het centrum en hoe vaak is daar politie-inzet bij gevraagd?

–  Is er in de wijken rond het centrum meer overlast in vergelijking met andere wijken in de stad?

–  Wordt er buurtpreventie ingezet?

–  Wordt er gestuurd op de samenstelling van bewoners van het azc?

–  Hebben de toenemende incidenten en meldingen ook betrekking op geloofsovertuiging en seksuele geaardheid?

–  Is er dagelijkse beveiliging en personeel aanwezig?

–  Komt er een meldnummer waar mensen naar toe kunnen bellen bij incidenten en gevoelens van onveiligheid?

Welke maatregelen worden er genomen om incidenten te voorkomen?

 

De PVA zou deze vragen graag binnen de daarvoor gestelde termijn beantwoord willen zien.

 

Namens de PVA,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply