Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Nederlandse staatsschuld iets lager geworden door creatief boekhouden
Categories: Economie

 

Eurostat maakte onlangs bekend dat de totale staatsschuld van de eurozonelanden in het tweede kwartaal van 2015 was afgenomen van 92,7% naar 92,2% van het gezamenlijke Bruto Binnenlands Produkt van de eurozonelanden.

Dat klinkt als goed nieuws. Maar als je naar de cijfers gaat kijken, dan zie je dat de totale staatsschuld van de eurozone gewoon groter is geworden.

In Nederland wonen 12,7 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar. Hiervan hadden er in februari ruim 8,3 miljoen betaald werk. www.cbs.nl… cijfers uit maart 2016 (beetje verouderd maar toch).

www.destaatsschuldmeter.nl… huidige staatsschuld vandaag: ruim 470 miljard euro.

Dus, 470 000 miljoen gedeeld door 8,3 miljoen = ruim 56,000 Euro per werkende.

Dat is heel wat jaartjes niet op vakantie. Maar niet het 4 of 5 voudige van de 25k waar de mensen hier over spreken.

 

Hieronder een goed onderzoek naar vermogensklasse in Nederland en de belastingdruk:

www.mejudice.nl…

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply