Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan college B&W van Almelo

 

Betreft: kloosterweg Agrarisch met waarden

 

Geacht college,

Volgens de VROM-inspectie zijn er veel gemeenten en bedrijven die sjoemelen met grond. Het gaat om honderden en misschien wel duizenden gevallen waarbij illegaal wordt gehandeld met grondpartijen die bestemd zijn voor bouwprojecten, natuurontwikkeling en bodemsaneringen. 

Het vermoeden van VROM-inspectie is gebaseerd op 25 recente inspecties bij 18 gronddepots van bedrijven en 7 depots van gemeenten. Bij alle gemeenten geldt dat ze grond innemen en die samenvoegen, zelfs als ze daarvoor niet de juiste papieren hebben. Bij bedrijven voldoet 80% niet aan de regels op grondgebied. 

 

Gelet op het bovenstaande heeft de PVA de volgende vragen: 

Vraag 1.

Wat zijn de redenen dat een perceel Agrarisch met een groene uitstraling (gelegen in de stadsrand) gebruikt gaat worden voor opslag?

Vraag 2.

De Raad van State heeft besloten dat agrarisch gebied in deze omgeving geen chaotische uitstraling mag hebben, en de landschappelijke kwaliteit te verbeteren. Betekent dit dat door deze opslag de landschappelijke kwaliteit gaat verbeteren?

Vraag 3.

De raad heeft in het verleden bestemmingsplannen afgewezen aangezien het agrarisch was. Is hier sprake van een ongelijke behandeling? En zo nee, waarom niet?

Vraag 4.

Ondanks het bovenstaande heeft B&W toch besloten dat er opslag gaat komen. Betekent dit dat de bestuurlijke integriteit teniet wordt gedaan?

 

Wij zien de antwoorden met belangstelling tegemoet,

Namens de PVA fractie,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply