Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Stadsbezoek Schelfhorst 11 februari 2017

 

 

Wandeling gemeenteraadsleden en genodigden door de wijk Schelfhorst

Genodigden: Gemeenteraad Huub Oude Vrielink (Woningstichting St Joseph) Wim Bramer (Politie) Karin Fakkert (Gemeente Almelo) Leonie Diepenmaat (Sociaal wijkteam) Wim Izaks (Gemeente Almelo) Leonie Schippers (Scoop Welzijn) Wijkcommissie Schelfhorst Raadsgriffie

 

Na een kopje koffie of thee, vertrekken we vanuit het Wijkcentrum De Schelf voor een rondleiding door de buurt. Onder leiding van Wim Izaks (Gemeente Almelo) worden de verschillende aandachtspunten in de wijk voorgelegd aan de aanwezige raadsleden. Vooral wil het buurtcomité laten zien dat ze erg trots zijn op hun wijk en wat er in de loop van de jaren ten goede is veranderd. 

Allereerst staan we even stil bij de Skatebaan / Colckhof wat in een kort verleden een overlastgevende hangplek was geworden voor overlast gevende jeugd tot in de late uren van de avonden. Het is vooral de taak van raadsleden om het onderwerp jeugd en veiligheid op de agenda te houden en dat de gemeente voldoende (preventieve) maatregelen neemt of onder andere de overlast te verminderen of te voorkomen. 

We lopen een stukje door naar de Cruyff Court, een sportveld dat een prachtige uitstraling geeft aan de wijk. Het veld in de Schelfhorst is een van de totaal honderd velden die de stichting Cruyff Foundation in Nederland aan gaat leggen. De gemeente Almelo, die voor de aanleg een overeenkomst over aanleg en onderhoud met de stichting sloot, moest in 2005 wel het nodige geld op tafel leggen. 

We vervolgen onze weg richting de Schoolzone met haar parkeerproblematiek. De gemeente Almelo creëerde‘schoolzones’ in de Schelfhorst om de veiligheid te vergroten tijdens de piektijden in de ochtend en de middag. De Almelose automobilisten moeten zodoende op tijd weten dat ze in de buurt van een school zijn. Dit onderstreept opnieuw dat blijvende inzet op het gebied van veiligheid nodig is. 

Na een wandeling langs de binnenring van de Havezathe komen we aan bij het Milieuplein waar op hetzelfde moment iemand bezig is haar meegenomen huisvuil te dumpen naast de containers.  De gemeente Almelo doet een dringend verzoek aan de inwoners om geen afval te dumpen bij of naast het Milieuplein. Afvaldump is vooral voor omwonenden vreselijk irritant; het is vies en het is ontsierend. De gemeente wil de mensen bewust maken van het probleem en hopen op die manier samen tot een oplossing te komen.”  

De wandeling eindigt in het winkelcentrum “De Schelf” waar gemeenteraadsleden in gesprek gingen met de inwoners en bezoekers  van het centrum. De overheid moet de burger weer opzoeken. Op veel fronten in de stad horen wij dat er behoefte bestaat aan een (h)echte vorm van samenwerking met de raad. Wij vangen geluiden op als: de raad is moeilijk benaderbaar, je krijgt er moeilijk ‘vat’ op. De raad is te veel een passieve, afstandelijke toehoorder in plaats van actieve deelnemer in de dialoog. Dat het te vaak eenrichtingsverkeer is. Dat leidt er toe dat burgers zich niet meer interesseren en inzetten voor de stad. Deze tendens willen wij als partij doorbreken, wat heet: 180 graden draaien. 

 

Het programma werd met de deelnemers afgesloten in het wijkcentrum met een lunch.

 

Harry de Olde

 

 

 

 

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply