Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vluchtelingen zorgen voor stijging aantal bijstandsuitkeringen
Categories: Sociaal

 

 

Het aantal personen met een bijstandsuitkering is in 2016 met 18.000 toegenomen. Voor een aanzienlijk deel gaat het om mensen die asiel hebben aangevraagd in Nederland en een verblijfsvergunning hebben. Wat betreft leeftijd zijn vooral meer jongeren en ouderen in de bijstand terechtgekomen. Dit meldt het CBS op grond van nieuwe cijfers.

Eind 2016 zaten er in totaal 467.000 mensen in de bijstand. Het is het achtste jaar op rij dat het aantal mensen in de bijstand stijgt. In 2008 was er voor het laatst een daling.

Alleen het aantal bijstandsontvangers met een niet-westerse migratieachtergrond is toegenomen, zegt het CBS. Voor een aanzienlijk deel gaat het om vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Als mensen een verblijfsvergunning krijgen en woonruimte hebben gekregen in een gemeente, kunnen zij een beroep doen op de bijstand.

Het aantal bijstandsgerechtigden met een Nederlandse of westerse achtergrond is vorig jaar licht gedaald.

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Vluchtelingen zorgen voor stijging aantal bijstandsuitkeringen”

Leave a Reply