Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA stemt tijdens raadsvergadering tegen Variant A, B, C en voor D

Mobiliteitsplan binnenstad Noord; variantenkeuze

 

Begin 2016 is in de raad een plan besproken voor verbetering van de fietsstructuur in de noordelijke binnenstad. Doel is de veiligheid te verbeteren en het gebruik van de fiets te stimuleren. Hiermee wordt de congestie rond de Van Rechteren Limpurgsingel teruggedrongen. Over het voorstel (Variant A) ontstond veel discussie, waarbij de wenselijkheid van de maatregelen werd betwijfeld door een aantal partijen.

 

Daarom is Variant B ontwikkeld, maar deze variant kon de twijfel over nut en noodzaak echter niet voldoende wegnemen. De algemene autobereikbaarheid zal dan minder worden dan nu het geval is. Om de kansen (en middelen) voor een betere en veiliger fietsstructuur niet verloren te laten gaan, is door het college, in overleg met provincie en Rijk een derde Variant C ontwikkeld.

 

Bij deze Variant C kan het grootste deel van Variant A worden gerealiseerd maar minder comfortverbetering tegenover Variant A en Variant B. Ook de problemen aan de Sluiskaden zullen dan deels blijven bestaan.

 

Voorzitter, In het politiek beraad was al meteen duidelijk dat de meeste burgers en ondernemers tegen variant A  waren. Wij vragen ons dus af waarom deze variant dan weer op de agenda is gezet. Er was zogenaamd inspraak geregeld, maar dat bleek achteraf een wassen neus te zijn omdat niemand belangstelling had voor dit mobiliteitsplan.

 

Nu komt het college met meer varianten (inclusief Variant A) waar raadsleden uit mogen kiezen. Varianten waar eigenlijk geen omwonende op zit te wachten. We namen de proef op de som en gingen nogmaals op bezoek bij de boze burger. En die is boos, heel boos voorzitter.
Waarom kunnen veel omwonenden zich niet op een fatsoenlijke manier uitspreken?

 

Waarom is er geen rekening gehouden met de uitbreiding van de School voor Speciaal Basisonderwijs De Oosteres naar ongeveer 270 leerlingen die te maken krijgen met groeiende verkeersstromen voor hun deur? Leerlingen die gehaald en gebracht worden? Lost dat de door u veelbesproken verkeersonveiligheid op?

 

Wat zijn de consequenties voor  de ondernemers bij een eenrichtingsverkeer? Zullen zij bij gebrek aan klandizie de zaak moeten sluiten? Zij konden zich niet uitspreken over die afsluiting. Verkeersveiligheid en bereikbaarheid zijn typisch thema’s die zowel inwoners als ondernemers belangrijk vinden.

 

De huidige situatie is meer als voldoende voor de bewoners van Almelo. Uw beleid om subsidie op te maken voor een project waar de meerderheid van de burgers van Almelo geen baat bij hebben, laat zien dat het beleid van dit college niet anders is dan alle voorgaande jaren. Namelijk, niet luisteren naar de burger.

 

Voor de PVA is het duidelijk….Niemand van de bewoners die wij spraken weet wat er nu mis is met de huidige verkeerssituatie. Trouwens wij ook niet.

 

Voorzitter, wij zijn een politieke partij  met een luisterend oor en dus zullen wij voor variant D stemmen.

 

Dank u.

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply