Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan het college van B&W Almelo

 

Betreft: sociale wijkteams (SWT) Almelo

 

Geacht college,

In Almelo hebben 6 sociale wijkteams haar intrede gedaan. Deze wijkteams vervullen een belangrijke rol als het gaat om burgers toe te leiden naar de voor hen passende zorg. Vanaf 1 januari 2015 zijn wij verantwoordelijk voor een kwalitatief en kwantitatief goed aanbod.

In Almelo dient iedereen de zorg te krijgen die nodig is. De PVA heeft nog een aantal vragen (politiek beraad 28-02-2017) met betrekking tot de sociale wijkteams die wij nog graag beantwoord willen zien.

 

Vraag 1.

Wat is de specifieke opdracht die het college de Sociale Wijkteams (SWT) heeft meegegeven?

 

Vraag 2.

Hoe worden deze wijkteams georganiseerd?

 

Vraag 3.

Hoeveel professionals en managers zijn er werkzaam?

 

Vraag 4.

Wat moet een professional in een sociale wijkteam kunnen?

 

Vraag 5.

Hoeveel aanmeldingen hebben de sociale wijkteams in 2016 gekregen? Hoeveel waren voor de WMO bestemd? Hoeveel hiervan waren bestemd voor de jeugdhulp?

 

Vraag 6.

Hoeveel mensen uitgesplitst in WMO en jeugd ontvingen professionele hulp?

 

Vraag 7.

Hoe lang duurt de ondersteuning van het sociaal wijkteam?

 

Vraag 8.

Een sociaal wijkteam (SWT) is er om mensen met diverse problemen te ondersteunen op allerlei gebieden. In Hengelo heeft een sociaal wijkteam een bezoekdienst voor weduwen en weduwnaars die in een neerwaartse spiraal terecht zijn gekomen.

Is het sociale wijkteam in Almelo hierin ook voorzien?

 

Wij zouden graag de bovenstaande vragen beantwoord willen zien.

 

Met vriendelijke groet,

Namens Partij Vrij Almelo (PVA)

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply