Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Steeds meer gemeenten gaan leegstand te lijf met OZB

 

Een toenemende leegstand en diverse winkeliers kampen met een mogelijk faillissement. (foto Almelo)

 

Als het aan (steeds meer) gemeenten ligt, moeten eigenaren van kantoor- en winkelpanden voortaan volledig opdraaien voor de onroerendezaakbelasting (OZB) Voorheen werd de OZB bij niet-woningen verdeeld tussen de huurder en de eigenaar. Verschillende gemeenten gaan de OZB nu volledig bij de eigenaar heffen, dat kan duizenden tot tienduizenden euro’s schelen.

Door de maatregel hopen gemeenten dat pandeigenaren sneller op zoek gaan naar een nieuwe huurder, zodat de leegstand afneemt. De toenemende leegstand is een doorn in het oog van veel gemeenten, want het zou zorgen voor verpaupering en dat heeft weer een negatief effect op de sfeer in de omgeving van leegstaande gebouwen.

Dat de maatregel terrein wint bij verschillende gemeenten wordt niet in dank afgenomen door eigenaren zelf.

In de gemeente Lelystad heeft de OZB-maatregel al tot een groot succes geleid. Zij zien dat pandeigenaren sneller op zoek gaan naar nieuwe huurders of overgaan tot deelverhuur van de panden.

 

MOTIE PVA INZAKE LEEGSTAND BINNENSTAD 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply